FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 oktober 2002

''Ayaan Hirsi Ali niet bedreigd''

KomMaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vader van de Somalische Ayaan Hirsi Ali, medewerkster van de Wiarda Beckman Stichting (WBS) van de PvdA, zegt dat zijn dochter niet met de dood is bedreigd, meldt het weekblad Vrij Nederland. Drie weken terug deed zij aangifte van doodsbedreigingen die bij haar vader en een vriendin waren gedaan.

Haar vader meldt nu dat van enige bedreiging geen sprake zou zijn: "Als zij zegt dat ze wordt bedreigd, slaat dit nergens op." Vrij Nederland voert nog een paar getuigen op die de bedreigingen ontkennen. Hirsi Ali voelde zich indertijd bedreigd na uitspraken op tv over de islam en de positie van moslimvrouwen.

De directeur van de WBS, Kalma, zegt nu dat de media niet erg nuchter met de zaak zijn omgesprongen. Dat is in tegenspraak met drie weken terug, toen de WBS de zaak zelf zeer ernstig noemde.


Relevante link

Steun commitee voor Hirsi Ali.

vreemde sire reclames

Punica meldde ons het volgende:
Op sire hebben ze een vreemde manier van reclame maken, dat wisten we al een tijd, maar dit is helemaal vaag, ik lig HELEMAAL dubbel om deze filmpjes en met mij nog meer mensen
omdat 't meerdere links zijn zet ik ze hier ook ff neer
http://www.sire.nl/media/video/tram1.mpg
http://www.sire.nl/media/video/park1.mpg
http://www.sire.nl/media/video/plas1.mpg

toevoeging: Deze reclames en nog een paar meer als SIRE-posters in PDF-formaat hier.
Vooral die van die bios vind ik geweldig
sire.nl

[update]Zeman voorlopig geschorst

De tuchtcommisie van de KNVB heeft Vistesse-speler Marian Zeman voorlopig geschorst. De Slowaak werd van het veld gestuurd nadat hij zondag, tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht, aanvaller Dirk Kuijt in zijn gezicht sloeg.

Aanvankelijk werd er een schikking van vier wedstrijden voorgesteld, maar dat vond de verdediger te gortig. Volgende week donderdag zal de zaak behandeld worden, tot die tijd moet Zeman aan de kant blijven.

08/10:
Vitesse gaat alsnog akkoord met het schikkingsvoorstel. Zeman zal vier wedstrijden aan de kant blijven. Afgelopen weekend zat hij al aan de kant bij de wedstrijd tegen AZ. Verder zal Zeman ook de duels met Feyenoord, Roda JC en NAC aan de kant moeten blijven. Vitesse kwam tot deze beslissing na het zien van de televisiebeelden en het dossier.

Babangida naar Al Ittihad

Ajaxied Tijjani Babangida is door Ajax voor zes maanden aan het Saudi-Arabische Al Ittihad verhuurd.
Sinds de Nigeriaanse vleugelspits naar Amsterdam kwam, is hij al eerder uitgehuurd aan het Turkse Genclerbirligi en Vitesse.

Babangida maakte in totaal 22 doelpunten in zijn 102 wedstrijden in het shirt van Ajax. Voor zijn tijd bij Ajax speelde hij onder andere bij Roda JC en eerste-divisieclub VVV.

Mannen EU verdienen meer dan vrouwen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen de Europese Unie is nog steeds geen sprake van gelijke salarissen voor mannen en vrouwen. Uit een onderzoek uitgevoerd door Eurostat binnen de EU blijkt dat vrouwen gemiddeld maar liefst 20% minder verdienen dan mannen.

Duitsland gaat met een verschil in beloning van 24 % aan kop, België, Denemarken en Portugal scoren met 10% het laagst. Slechts 20 procent van de de veel-verdieners is vrouw . Het verschil is deels een gevolg van het feit dat veel werkende vrouwen relatief jong zijn, en (gedeeltelijk) stoppen met werken als er kinderen komen.

Prince fans mogen kaartjes inleveren

Yzord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fans die een kaartje hebben gekocht voor het concert van Prince a.s. dinsdag 15 oktober kunnen hem weer inleveren. Op deze dag wordt Prins Claus 'begraven' en dit is voor Mojo Concerts een reden om de fans de gelegenheid te geven om hun kaartjes te retourneren.

"Het concert is pas 's avonds, dus na de uitvaart. Ook is er geen periode van nationale rouw afgekondigd, maar toch wilden we de mensen zelf de keus laten om eventueel niet te komen", geeft een woordvoerder aan. Het is ook de eerste keer dat Mojo Concerts een dergelijke service verleent.

De reden dat Mojo hier aan is begonnen is omdat het bedrijf enkele telefoontjes kreeg van fans die bezorgd waren of het concert wel doorging. Omdat er geen periode van nationale rouw is afgekondigd voelt Mojo zich niet verplicht om het concert af te gelasten.

Het concert van Prince was in 20 minuten uitverkocht. Hierdoor liet de organisatie weten dat Prince een extra concert geeft op 2 november. Samen met Candy Dulfer zal Prince proberen er weer een onvergetelijke avond van te maken.

Particulieren verdienen grof geld aan uitvaart Prins Claus

Particulieren willen grof geld verdienen aan de uitvaart van Prins Claus, dit liet Burgemeester H. van Oorschot weten tijdens een persconferentie. Deze conferentie werd gehouden naar aanleiding van verhalen over woekerprijzen voor kamers.

Zo zou een hoteleigenaar, aan de Markt in Delft, al ruim 1000 Euro vragen per kamer per nacht. De burgemeester liet weten dat hij hier jammer genoeg niet tegen kan optreden omdat iedereen zijn eigen prijzen mag bepalen in Nederland.

Politie kiest nieuwe auto's

spambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf volgend jaar worden er 100.000 politieauto's vervangen. Dit liet de projectgroep Europese Aanbesteding Politievoertuigen vandaag weten. Na een intensief testprogramma is er gekozen voor een zestal merken, namelijk: Ford, Mercedes, Mitsubishi, Opel, Toyota en Volvo. Voor deze merken is gekozen vanwege de lage aanschafprijzen, restwaardegaranties en verlenging van garantietermijnen.

De politie verwacht, met deze keus, dat zij binnen vier jaar zo'n 8 miljoen euro op de kosten van voertuigen kunnen besparen. Dit komt voornamelijk door het feit dat, door de aanbesteding, de voertuigen efficiënter ingekocht kunnen worden waardoor er weer besparingen mogelijk zijn. Eén van de voorwaardes was hierbij wel dat er een beperking werd gelegd op het aantal merken.

Nobelprijs natuurkunde toegekend

Zambezi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nobelprijs voor de natuurkunde is dit jaar toegekend aan drie wetenschappers die nieuwe vensters op het heelal hebben geopend. Raymond Davis Jr. van de University of Pennsylvania en Masatoshi Koshiba van de University of Tokyo kregen de prijs voor de waarneming van kosmische neutrinos.

Neutrino's zijn elementaire deeltjes die in grote hoeveelheden worden geproduceerd door de zon, door supernova-explosies en ook door kerncentrales. Maar ze zijn buitengewoon moeilijk waar te nemen.

Davis detecteerde met een detector, bestaande uit een gigantisch in een mijn geplaatst vat vloeistof, neutrino's die door de zon zijn geproduceerd. Koshiba detecteerde met zijn detector neutrino's die door een supernova-explosie op 23 februari 1987 waren uitgezonden.

De derde winnaar van dit jaar is Riccardo Giacconi van de Associated Universities Inc. (VS). Hij bouwde de eerste satelliet voor röntgenstraling en ontdekte daarmee onder andere de eerste röntgenbron buiten het zonnestelsel. Hij was daarmee de grondlegger van de Röntgensterrenkunde. Buitenaardse röntgenbronnen kunnen alleen met satellieten worden waargenomen omdat de atmosfeer van de aarde röntgenstralen niet doorlaat.

De Nobelprijs kan aan maximaal drie mensen tegelijk toegekend worden, wat dit jaar dus ook is gebeurd. De prijs is dit keer toegekend aan mensen die op het raakvlak van natuurkunde en sterrenkunde actief zijn.

Verzekeringsfraude met dode cliënten

Slam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij verzekeraar "De Friesland" is gisteren een medewerker op staande voet ontslagen, wegens fraude. De man diende nepdeclaraties in die op naam stonden van reeds overleden cliënten.

De medewerker in kwestie was al 20 jaar in dienst bij de zorgverzekeraar. Zijn collega's hebben naar eigen zeggen nooit iets gemerkt. Hoe groot het gefraudeerde bedrag is moet nog worden onderzocht, maar vast staat dat het alleen dit jaar al om een bedrag van 25.000 Euro ging.

Vuurbal in de lucht gesignaleerd in de VS

Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende bewoners van in de amerikaanse staten Utah, Colorado en 't zuiden van Wyoming hebben zondagavond een grote vuurbal aan de hemel waargenomen. Volgens de getuigen was de meteoor-achtige vuurbal zo'n 150 meter in doorsnee en had deze een lange staart van groene, oranje en paarse vlammen.

Peter Wilensky, meteoroloog bij de National Weather Service/Colorado vertelde dat het naar alle waarschijnlijkheid inderdaad een grote meteoriet moet zijn geweest, die opbrandde in de atmosfeer.

Ed Thomas, een woordvoerder van de North American Aerospace Defense Command, vertelde dat het in ieder geval geen 'man-made object" was. Zijn organistatie volgt ruimteafval, brokstukken en oude afgeschreven satelieten die rondzwerven in een baan rond de aarde.

Vanuit het noorden van Utah alleen al kwamen meer dan 50 meldingen, waarbij een groot aantal meldingen vergezeld gingen van vermoedens van een neerstortend vliegtuig. In 3 regio's is daadwerkelijk gezocht naar wrakstukken, omdat de meldingen zo serieus waren.

Man wordt ontslagen omdat hij niet rookt

Hollander en djdano hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Enschedese uitzendkracht J. Elzenga kon vorig week op staande voet vertrekken bij het Enschedese Steeg Packaging, omdat hij toen hij tijdens de 'rokerspauze' naar buiten stapte weigerde een sigaret op te steken.

Sinds ongeveer anderhalf jaar kent het bedrijf rookpauzes. 's Ochtends en 's middags kan iedereen die dat wil, vijf minuutjes naar buiten om een sigaret te roken. De niet-rokers kunnen een kopje koffie drinken, maar moet binnen blijven. Elzinga wilde ook naar buiten om even een frisse neus te halen.

Collega's waarschuwden hem nog dat hij een sigaret moest opsteken omdat hij anders niet naar buiten mocht, maar hij vond dat flauwekul. Vervolgens werd hij op staande voet ontslagen.

Technisch directeur Harbers van het bedrijf: 'Het is inderdaad zo dat alleen rokers naar buiten mogen, anders wordt het onoverzichtelijk. Deze meneer had al een waarschuwing gekregen omdat hij wel naar buiten ging maar niet rookte, dus hij wist ervan'. Harbers is het er wel mee eens dat het voorval wat eigenaardig overkomt. 'Wij hebben een goed anti-rookbeleid, maar dit zou wel eens kunnen overkomen als een rookbeleid.'

De uitzendkracht zelf kan er achteraf hartelijk om lachen. 'Ik ben ontslagen wegens niet roken! Dat geloof je toch niet?'

11.000+ planten en dieren bedreigd

DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer 11.170 plant- en diersoorten worden met uitsterven bedreigd, waarbij ook de europese Lynx, die dan de eerste wilde katachtige wordt die uitsterft sinds duizenden jaren.

De Zwitserse "World Conservation Union" (IUCN) heeft ook de alarmbel geluid voor de Saiga, een nomadische antilope die voorkomt in centraal Azië, waarvan meer dan 90% is gedood door jagers (dit slechts in de afgelopen 10 jaar).

De IUCN's "Rode lijst der bedreigde dieren" vermeldt dat Indonesië, India, Brazilie en China de diersoorten herbergen die het meest bedreigd worden, en dat plantsoorten
het snelst uitgeroeid worden in zuid en centraal Amerika, centraal en west Afrika en zuidoost Azië.

Sinds de laatste publicatie van de lijst, in september 2000, zijn er ongeveer 124 soorten (voornamelijk planten) bijgekomen.

Ook zijn er 2 soorten (her)ontdekt waarvan gedacht was dat deze uitgestorven waren.

Onderwijstelefoon afgesloten voor mobieltjes

spambam en the_bbk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Onderwijstelefoon, een advieslijn bedoeld voor scholieren die last hebben van pesten, geweld, discriminatie of seksuele intimidatie, is opnieuw afgesloten voor mobiele bellers. Volgens een woordvoerder van de Onderwijstelefoon werkt het gescheld en gevloek waar het telefoonteam steeds meer mee te maken kreeg demotiverend.

In 1998 werd de Onderwijstelefoon ook al geblokkeerd voor mobiele bellers wegens het grote aantal plaagtelefoontjes dat binnenkwam. Begin dit jaar werd dit teruggedraaid, maar dat zorgde al snel voor een toename van het misbruik.

Met regelmaat werd het nummer op een georganiseerde manier bestookt met allerlei verwensingen en smerige woorden. Hoewel het hulpnummer geblokkeerd kan worden voor iemand die lang achtereen misbruik maakt van de opvang, omzeilden groepjes van vijf tot zes jongeren de blokkering door afwisselend kort in te bellen met rottige en smerige opmerkingen.

Volgens de woordvoerder was het aantal serieuze telefoontjes naar het gratis nummer gedaald tot 17 procent. Ook de duur van de gemiddelde gesprekken daalde dramatisch. Duurde een gesprek aan het begin van dit jaar nog gemiddeld vier minuten, nu nog zo'n 52 seconden.

De organisatie van de advieslijn gaat onderzoeken of het inbellen met een vaste telefoon nog voldoende tegemoet treed aan de behoefte van scholieren.

Vitesse loot Werder Bremen

Vitesse treft in de 2e ronde van het UEFA Cup toernooi de Duitse Bundesliga club Werder Bremen.

Vitesse begint met een thuiswedstrijd op 31 oktober. De return in Bremen vindt plaats op 14 november.

Vitesse trainer Mike Snoei was niet geheel ontevreden over de uitkomst van de loting.

'Werder is een aansprekende tegenstander. Het is een zware kluif maar ook Werder moet vol aan de bak tegen ons. Het had veel slechter gekund. Mijn wens om FC Porto en Sparta Praag te ontlopen is in ieder geval uitgekomen. Celtic was mijn persoonlijke nummer één, die club is qua historie de mooiste opponent', aldus Snoei.

De rest van de loting ziet er als volgt uit:

Fenerbahce v Panathinaikos
Malaga v Amica Wronki
Lazio v Crvena Zvezda
Ipswich Town v Slovan Liberec
Ferencvaros v VfB Stuttgart
A Famagusta v Boavista
Dynamo Zagreb v Fulham
Parma v Wisla Krakow
Anderlecht v Midtjylland
Slavia Prague v Partizan Belgrade
Apoel Nicosia v Hertha Berlin
Alaves v Besiktas
Legia Warsaw v Schalke 04
Sturm Graz v Levski Sofia
PAOK Salonika v Grasshoppers Zurich
Djurgardens v Bordeaux
Viktoria Zizkov v Real Betis
Leeds United v Hapoel Tel-Aviv
Austria Vienna v Porto
Sparta Prague v Denizlispor
Nat Bucharest v Paris St Germain
Celtic v Blackburn Rovers
Vitesse Arnhem v Werder Bremen
Celta Vigo v Viking Stavangar

Ondanks beveiliging toch indringers in het Huis

Dit weekend waren er indringers in het Huis van Big Brother, maar natuurlijk laat de Grote Toezichthouder en Regelmaker dat liever niet naar buiten komen...
Margriet zegt : wat een nachtmerrie he. Ze hebben het over studenten en dichtbij komen en dat ze dingen riepen over Mus, Margriet, Stefan enz. Margriet vond het heel eng allemaal en vind het raar dat er niet over gesproken mag worden. Jeanette komt uit bed heeft het over : wat is dat allemaal 3 mannen, camera's kapot wat is er in godsnaam gebeurd.
Arthur probeert iedereen het zwijgen op te leggen.

Bron: FOK!forum
Censuur!! Tenminste dat is altijd leuk om te roepen. Maar als we gaan kijken op de officiële site van het programma dan zien we inderdaad helemaal niets staan over het incident. Als je tijdens het streamen had opgelet had je gezien dat de beelden werden uitgezet. Echter... het geluid bleef aan, en de streamers van het FOK!forum hebben dat geluid opgevangen.

Meneer Draak vertelt in deze post een verhaaltje van alle feiten op een rij. De kern is in ieder geval dat 3 mensen door te weinig beveiliging konden komen, geen schade hebben aangericht en dat de bewoners er met geen woord meer over mogen reppen.

Big Brother doet dus weer ouderwets aan censuur richting de buitenwereld.

Man overvalt twee bouwmarkten in Zwolle

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een gewapende overval dinsdagochtend op twee bouwmarkten in Zwolle zijn meerdere schoten gelost. Daarbij raakten twee medewerkers lichtgewond. De overvaller, een 32-jarige man uit Zwolle, werd door de politie overmeesterd na een schot met een dienstpistool.

De politie verklaarde dat de overvaller een ex-medewerker is van beide bouwmarkten. Met een luchtdrukgeweer drong de man de Praxis aan de George Stephensonstraat binnen en schoot met het geweer op twee medewerkers. Die raakten daardoor gewond. Daarop nam de overvaller een kassalade mee en liep naar de tegenover gelegen Karwei Bouwmarkt.

Na de eerste overval was de politie snel ter plaatse. De overvaller gijzelde twee medewerkers van de Karwei en liep met hen naar buiten. Toen de confrontatie met de politie dreigde, doken de medewerkers weg en schoot een agent op de verdachte. Hierbij sneuvelde een glazen toegangsdeur, waarna de overvaller zich geschrokken liet overmeesteren. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Handje schudden om gegevens uit te wisselen

Kaaltie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nippon Telegraph & Telephone en projectpartner NTT DoCoMo hebben in Japan een nieuwe manier van datatransfer ontwikkeld. Het is nu mogelijk voor gebruikers van PDA's om gegevens met elkaar uit te wisselen door enkel elkaar de hand te schudden.

Met een snelheid tot wel 10 megabit per seconde kunnen datagegevens van de ene persoon naar de andere persoon worden gestuurd. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je wireless te werk kan gaan, zonder dat het op te pikken is door andere. In een huidig wirelessnetwerk kunnen gegevens via een buitenstaande ontvanger onderschept worden, hier dus niet.

Wanneer deze toepassing ook werkelijk gebruikt zal gaan worden is niet duidelijk. Volgende stap zal waarschijnlijk zijn, dat je geen hand hoeft te schudden maar alleen maar naar elkaar hoeft te buigen...

Dieven stelen zeldzame auto

Vorige week donderdag hebben dieven een prototype van een zeldzame auto uit een loods in Gravendeel gestolen. Van deze auto, een Carver, is er wereldwijd nog maar een verkocht.

Vermoed wordt dat de gele auto in de buurt van Sint Michielsgestel in Brabant rondrijdt. De politie is een onderzoek gestart, en het bedrijf Brink Dynamics zegt een beloning van 1000 euro te geven aan de persoon met de gouden tip.


De Carver

Sauber in gesprek met Volkswagen

jaaap wist ons vandaag het volgende te melden:

Peter Sauber heeft bevesigt dat er gespreken zijn geweest met Volkswagen over een instap in de Formule1. "Er zijn contacten met de baas van Volkswagen, Bernd Pischetsrieder," zegt Sauber

"We zijn altijd in gesprek met andere bedrijven," verteld de Zwitserse teambaas. "Ik ben altijd op zoek naar grote partners. En dat hoeft niet altijd iemand van binnen de F1 te zijn"

Volkswagen's motersport baas Frans-Josef Paefgen heeft altijd gezegd dat het bedrijf niet aan de Formule1 zal deelnemen.

Ecclestone wil strafgewichten in F1

Bernie Ecclestone denkt een nieuw wapen te hebben gevonden om zijn sport weer interessant te maken. Net zoals nu al in de DTCC het geval is overweegt hij strafgewicht aan de wagens mee te geven aan de betere wagens om zo hun voordeel te beperken.

De manier waarop Ferrari domineert dit jaar is te overweldigend voor de andere teams en vraagt om ingrijpen volgens Ecclestone. De sponsoren en de fans moeten per slot van rekening ook tevreden gehouden worden. Mocht Ferrari volgend jaar de eerste twee, drie races weer domineren dan wordt er overwogen om in te grijpen om de F1 te beschermen.

De regel lijkt "elke punt voorsprong wordt omgezet in een kilo"

Een seizoen als deze zal nooit meer voorkomen volgens Ecclestone en zal F1 weer een spannende strijd zijn.

Zonder tabaksreclame geen Spa

Volgens de voorzitter van de FIA Max Mosley is de kans groot dat Spa van de kalender verdwijnt als er niet met tabaksreclame's gereden mag worden. De FIA weigert ook een uitzondering te maken zoals dat met Groot-Brittanië en Frankrijk het geval is.

Mosley vindt de vergelijking met Groot-Brittanië of Frankrijk niet correct want deze 2 landen maken sinds de jaren '70 al een uitzondering, toen was er nog geen sprake van een afschaffing die in 2006 zal gaan plaatsvinden.

Volgens Mosley is het zeer essentieel dat de landen waar nu een een race wordt georganiseerd akkoord gaan met 2006 en dus niet op eigen initiatief dat vervroegen.
Op deze manier is is het volgens Mosley uitgesloten dat ze in de toekomst nog een race kunnen organiseren.

Als de Belgische regering geen uitzondering maakt lijkt het einde nabij voor Spa, dat nu nog op de kalender staat voor 2003. De enige manier waarop het nog door zou kunnen gaan als er geen uitzondering komt is dat alle teams vrijwillig zonder tabaksreclame gaan rijden. Mocht dat zo zijn is het waarschijnlijk de laatste keer dat er op Spa een race zal worden verreden.

Kramnik wint van machine in schaakpartij

Schaakmeester Vladimir Kramnik leidt het duel tegen het door de Nederlander Frans Morsch geprogrammeerde schaakprogramma Deep Fritz bij de wedstrijd "Brains in Bahrain".

In de eerste partij speelde hij gelijkspel, maar in de tweede partij wist hij Fritz te verslaan. Als hij het acht partijen lange duel wint, ontvangt Kramnik $1.000.000,-

Het computerprogramma zette zijn loper terug in de twaalfde zet, spelend op een gelijkspel. Kramnik maakte hier gebruik van en nam de controle over het bord.

In de ervoor gehouden schaakcomputer-competitie versloeg het programma Deep Fritz alle andere schaakprogramma's die op een normale computer gespeeld kan worden.

Het historische duel van Deep Blue tegen Kasparov, die Kasparov verloren had, was van een hele andere orde. Deep Blue bestond uit 256 parallel geschakelde processoren, en rekende op Brute-Force. Deep Fritz werkt meer met algoritmes kan op een ordinaire PC gespeeld worden.

Als Kramnik overigens verliest krijgt hij alsnog $600.000,-, en als hij gelijkspel speelt krijgt hij $800.000,-.

Siemens leverde Irak kernbom onderdelen

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse elektronicagigant Siemens AG heeft een bepaald soort stroomonderbrekers geleverd aan Irak, waarvan deskundigen zeggen dat ze gebruikt kunnen worden in een kernbom. Het bedrijf leverde ze in 1998 en 1999. Dat meldde maandag de Duitse tv-zender ARD.

Elf jaar geleden vonden, volgens de ARD, VN-wapeninspecteurs al veertig van zulke schakelaars op verdachte locaties in Irak. Ook deze waren gemaakt door Siemens en door het Franse Thomson CSF. De zender stelt dat deskundigen van het internationaal atoomagentschap (IAEA) in Wenen en uit de VS concluderen dat de onderdelen gebruikt kunnen worden om een bom af te laten gaan. Een deskundige, Gary Milhollin van een Amerikaans project voor controle van nucleaire wapens, zegt dat het nieuwste ontwerp van een Iraakse kernbom maar een schakelaar nodig heeft om het ding af te laten gaan.

Siemens bevestigt de verkoop, maar verklaart tegenover de ARD dat de onderdelen uitsluitend worden gebruikt voor niersteenvergruizers, onder meer in Irak, en dat een Iraaks bedrijf die niersteenvergruizers regelmatig inspecteert en onderhoudt. Maar volgens Milhollin kan Siemens nooit zeker weten of iemand de schakelaars er niet uithaalt om ze later weer terug te plaatsen.

Een Siemens-woordvoerder zegt dat het bedrijf een schoon geweten heeft "zowel politiek, zakelijk als moreel". Een Amerikaans lid van het Huis van Afgevaardigden toonde zich geschokt. "Wat is er aan de hand met de bedrijfscultuur bij Siemens en met de Duitse exportcontroleurs die dit toestaan?", vraagt hij zich af.

Ongeïdentificeerde objecten boven Georgië

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

7 UFO's met een doorsnee van 50 meter verschenen in de nacht van 3 oktober over de stad Rustavi in Georgië.

Georgy Chelishvili uit Rustavi vertelde Georgia's Prime-News bureau dat hij de UFO's 10 minuten lang op een digitale camera had opgenomen.

De stralende objecten vlogen vrij vlot en bleven soms stilhangen in de lucht om vervolgens weer uit het zicht te verdwijnen.

De UFO's werden gezien door meerdere inwoners, zo meld het Georgische prime news.

The invasion has begun!

Nieuwe planeet in zonnestelstel ontdekt

Astronomen hebben een nieuw hemellichaam ontdekt, genaamd Quaoar. Het object is 1280 km in doorsnede wat het het grootste object maakt sinds Pluto ondekt werd. Dit zet Pluto's status van planeet op wankele schroeven, want dit object is niet veel kleiner.

Het nieuw ontdekte object draait in een cirkelvormige baan om de zon, op ongeveer 6,3 miljard kilometer van de zon, 1,8 miljard kilometer voorbij Neptunus.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.