Italianen halen stickers van de markt

Tijdens het Wereldkampionschap ruilen wereldwijd schoolkinderen kaarten om hun WK-kaartenverzameling compleet te krijgen. De Italianen zijn, naar het blijkt, nogsteeds erg boos om hun uitschakeling.

Italiaanse kinderen zullen hun collectie dit WK waarschijnlijk niet compleet kunnen maken. Het Italiaanse bedrijf Panini heeft ongeveer 2 miljoen kaarten van de markt af gehaald.

De reden? Directeur Uberto Leone legt uit:
De nederlaag van Italië tegen Zuid-Korea 'druist in tegen het beeld van het schone voetbal dat we al zo lang gepromote hebben'.


De Fifa heeft overigens het gedrag van de Italianen na de uitschakeling ten sterkste veroordeeld. Het bestuurlijk orgaan van de wereldvoetbalbond noemde het gedrag van de het team onacceptabel.

De Italianen werden dit WK achtervolgd door vreemde beslissingen van de scheidrechters. 'Er zijn teveel fouten geweest - het doet heel erg pijn', zei del Piero.

Guus Hiddink heeft het gedrag van Perugia 'kinderachtig' genoemd. Perugia heeft het contract van Ahn niet willen verlengen. Overigens volgens hun niet vanwege de golden goal maar vanwege de uitspraken dat de Zuid-Koreaanse speelstijl superieur was tegenover de Italiaanse.