FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 juni 2002

VS niet in staat om Witte Huis te verdedigen

Koen Peeters had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een anonieme bron in het Witte Huis was de Amerikaanse Luchtmacht gisteren niet in staat om een eenmotorig Cessna-vliegtuigje, dat de 'no-fly zone' rondom het Witte Huis binnenvloog, te onderscheppen voordat het vliegtuigje het Witte Huis bereikte.

De Amerikaanse luchtverkeersleiding merkte om 19:59 uur dat er een ongeïdentificeerd vliegtuig de buitenste ring van de 'no-fly zone' binnenvloog. Vier minuten later, om 20:03 uur dus, waarschuwde de FAA (Federale Luchtagentschap) de NORAD (North American Aerospace Defense Command). Eén minuut later, om 20:04 uur, vloog het vliegtuig de binnenste ring van de 'no-fly zone' binnen. Om 20:08 uur gaf NORAD de opdracht aan twee F-16's om zich klaar te maken voor een onderschepping. Vrijwel gelijktijdig passeerde het vliegtuigje het Witte Huis op enkele kilometers. Pas om 20:17 uur stegen de twee F-16's op. Ze onderschepten het eenmotorig vliegtuigje pas enkele minuten later.

De beambte, die het nieuws naar buiten bracht, vertelt dat men met de huidige procedures niet in staat is om het Witte Huis te verdedigen tegen aanvallen met een vliegtuig. Als een terrorist met een klein vliegtuigje een zelfmoordaanslag zou willen plegen op het Witte Huis, dan zou dit zonder enige tegenstand kunnen lukken.

Wat volgens hem nodig is, is een grotere 'no-fly zone' rondom het Witte Huis, zodat gevechtsvliegtuigen in staat zijn om indringers van de 'no-fly zone' tijdig te onderscheppen. Een andere mogelijkheid is het instellen van constante patrouilles rondom het Witte Huis. Deze patrouilles waren na de aanslagen van 11 september al ingesteld, maar werden in april dit jaar weer afgeschaft wegens de hoge kosten en de druk op het personeel van de controlevliegtuigen.

Italianen halen stickers van de markt

Tijdens het Wereldkampionschap ruilen wereldwijd schoolkinderen kaarten om hun WK-kaartenverzameling compleet te krijgen. De Italianen zijn, naar het blijkt, nogsteeds erg boos om hun uitschakeling.

Italiaanse kinderen zullen hun collectie dit WK waarschijnlijk niet compleet kunnen maken. Het Italiaanse bedrijf Panini heeft ongeveer 2 miljoen kaarten van de markt af gehaald.

De reden? Directeur Uberto Leone legt uit:
De nederlaag van Italië tegen Zuid-Korea 'druist in tegen het beeld van het schone voetbal dat we al zo lang gepromote hebben'.


De Fifa heeft overigens het gedrag van de Italianen na de uitschakeling ten sterkste veroordeeld. Het bestuurlijk orgaan van de wereldvoetbalbond noemde het gedrag van de het team onacceptabel.

De Italianen werden dit WK achtervolgd door vreemde beslissingen van de scheidrechters. 'Er zijn teveel fouten geweest - het doet heel erg pijn', zei del Piero.

Guus Hiddink heeft het gedrag van Perugia 'kinderachtig' genoemd. Perugia heeft het contract van Ahn niet willen verlengen. Overigens volgens hun niet vanwege de golden goal maar vanwege de uitspraken dat de Zuid-Koreaanse speelstijl superieur was tegenover de Italiaanse.

De Diplomauitreiking

Na een geslaagd examen volgt onherroepelijk een diplomauitreiking. Bij mij was het gisteren zover.
Om drie uur kwamen we aan in een overvolle kantine, vele geslaagden met hun vaders, moeders, borertjes, zusjes, opa's, oma's, vrienden, vriendinnen en wat je verder nog wel niet allemaal kan bedenken. Toen om kwart over drie ongeveer iedereen wel zat kwam de recotr naar voren en begon een praatje, de eerste van de vele die nog volgen zouden. Dat we zo'n geweldige klas waren en dat we toch zo'n rotjaar hadden. We waren proefkonijnen, er werd verbouwd en ook hij kon niet onder 11 september en 6 mei uit. Gelukkig kwam er weer een wat vrolijker verhaal toen hij begon over de sluiting van de school, dat dat gelukkig neit zo was en dat het plaatselijke krantje dan toch de eerste was waar we dat in hadden kunnen lezen. En zo ging het verder gepraat over ons, de school en het jaar.
Toen hij eindelijk uitgepraat was kwam de voglende grijze bok naar voren, ik heb eigenlijk geen idee wat die man precies is, maar hij is iets velangrijks op het VWO. Als je vrij wil kan je het beste bij hem zijn en voor je diploma dus ook
Hij vertelde, zoals het hoort, over iedereen wat 'leuks'. Voor de een leuker dan voor de ander, maar we konden er wel om lachen. Bij mij kwam hij met het idee dat ik eigenlijk wel het onderwijs in moest gaan. M'n ene mentor had in m'n rapoort geschreven dat ik zo'n aanwinst voor de school was (was ik dan voor de school op school, ik dacht toch echt voor mezelf) en de ander had ooit gezegd dat met zulke leerlingen als ik (neuh, ik ben geen studje ofzo ) er eigenlijk geen leraren meer nodig waren. En hij kon het natuurlijk niet laten om dat dan ook nog even te noemen.
M'n ouders keken geloof ik wel trots ofzo, maar ik voelde me er toch niet al te prettig bij. Ik had het voor mezelf gedaan en niet omdat ik zonodig hoge cijfers wilde, maar omdat ik het af en toe best leuk vond en 'gewoon' deed wat me gevraagd werd.
Een beetje trillend en blozend liep ik naar voren, schudde netjes handjes en met die zelfde trillende handen kwam er iets wat op m'n handtekening leek op het examen te staan. Toen nog een handje van de decaan met de klassefoto en een of andere ouder van een totaal onbekende leerling gaf me namens de ouderraad een bloemetje. Het gebaar kan ik wel waarderen, maar zet er dan iemand neer die tenminste iemand kent
Toen weer terug naar mn stoeltje, de rest van de toespraakjes afwachten en toen het eindelijk allemaal voorbij was, kwam de rector er weer vrolijk aanlopen. Vijf minuten later was het gelukkig weer voorbij en was het tijd voor een biertje(nooit gedacht dat ik ooit bier op school zou drinken). Toen gezellig nakletsen met leraren en klasgenoten en hun ouders. Nouja, gezellig... M'n moeder kon het niet laten om tegen m'n vader te zeggen dat die man die naast haar stond te praten met de vader van een van m'n vrienden, mijn Duitse leraar was. Je weet wel, die verschrikkeleke kwal Ik weet niet of hij het hoorde, maar niet lang daarna kwam hij naar m'n moeder toe om haar met mijn slagen te feliciteren. Die blik die ze toen trok, ik zal het nooit vergeten en hij had het nog niet eens door ook

Rectificatie voor Ron Brandsteder

Story, Party en Weekend moeten het verhaal dat zij publiceerden over het buitenechtelijk kind van Ron Brandsteder in het eerstvolgende nummer rectificeren. Ook moeten ieder van hen aan Brandsteder 10.000 euro schadevergoeding betalen. Privé hoeft het verhaal niet te rectificeren, omdat Brandsteder per ongeluk het verkeerde onderdeel van de Telegraaf aanklaagde.

Dit alles heeft de rechtbank in Amsterdam naar aanleiding van een door Brandsteder aangespannen kort geding bepaald. De president van de rechtbank vindt dat de bladen een verhaal eerst op waarheid moeten onderzoeken. Kunnen ze dat niet, dan mogen ze niet publiceren.

Binnenkort zal blijken of Ron Brandsteder de waarheid heeft gesproken. Hij zal dan namelijk een DNA-test ondergaan, waaruit zal blijken of hij de vader van het driejarige jongetje is.

Negen mensen in ziekenhuis na autobrand

Negen mensen zijn donderdag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze vergiftigd werden door de rook van een brandende auto die geparkeerd stond in een appartementsgarage in Ukkel België.

Eén persoon is in een kritieke toestand opgenomen. De brand ontstond toen de eigenaar van de auto de sleutel in het contact draaide. Meteen ontstond er een hevige rookontwikkeling die langs het trappenhuis in het gebouw opsteeg. De brandweer had de auto snel geblust, maar helaas mocht dit niet baten voor de negen bewoners van de flat.

Gewonden door laagvliegende straaljager

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zes mensen hebben vanmiddag op een Zweedse luchtmachtbasis vlakbij Uppsala brandwonden opgelopen toen een gevechtsvliegtuig te laag over hen heen vloog. Drie van de gewonden zijn er slecht aan toe.

De zes waren bezoekers die naar het vliegtuig, een Viggen van Zweedse makelij, kwamen kijken. Ze stonden vlakbij de startbaan.

Britse bankier gedood in Riyad

Een Britse bankier is donderdag om het leven gekomen in de Saudische hoofdstad Riyad toen zijn auto explodeerde. Dit meldde het officiële Saudische persbureau SPA vandaag.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een bomaanslag. Nog niemand heeft tot nu toe de aanslag opgeëist. De 35-jarige man zou begin juli met zijn vrouw en kind na vier jaar weer terugkeren naar Londen.

Het olierijke koninkrijk werd vanaf eind 2000 tot begin 2001 ook al eens getroffen door een reeks van bomaanslagen. Voor sommige van deze aanslagen zitten zeven Europeanen onder wie vijf Britten vast in Saudi-Arabië. Volgens de Saudische autoriteiten hielden de aanslagen verband met de illegale import van alcohol.

LPF dient motie van afkeuring tegen De Vries in

DR_evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vice-fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn, dhr. Hoogendijk, heeft donderdag een motie van afkeuring ingediend tegen demissionair minister De Vries van Binnenlandse Zaken met als doel de PvdA’er op te laten stappen. De LPF vindt dat De Vries zorg had moeten dragen voor de beveiliging van Pim Fortuyn. Hoogendijk zei hierover: "De moord had voorkomen kunnen worden als Fortuyn was beveiligd. De minister heeft dus een fout gemaakt."

Hoogendijk wilt het onderzoek van de comissie-Van den Haak, die de beveiliging van Fortuyn in opdracht van het demissionaire kabinet onderzoekt, niet afwachten omdat dat onderzoek pas klaar is als De Vries geen minister meer is. Hij vindt dat er nu al kan worden afgerekend met de bewindsman omdat het gewoon duidelijk is dat die gefaald heeft.

Onderdelendiefstal door twee werknemers bij General Motors

killerkef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onlangs zijn twee fabrieksmedewerkers van General Motors gearresteerd op verdenking van diefstal. De mannen namen talloze onderdelen en gereedschappen mee. Naar alle waarschijnlijkheid werkten de mannen onafhankelijk van elkaar. Bij één van de verdachten werd er voorruim 100.000 euro aan onderdelen gevonden. Deze 46-jarige man heeft naast zijn werk in de General Motors-fabriek ook een servicegarage en onderdelenshop voor Corvette-rijders.

De dievenpraktijken kwamen aan het licht nadat General Motors was getipt door een anonieme bron. Direct schakelde het bedrijf een privé-detective in om de zaak te onderzoeken. Deze detective kwam al snel tot de conclusie dat de 46-jarige man inderdaad spullen meenam. Om zeker van zijn zaak te zijn bestelde de detective een Corvette startmotor bij de verdachte. Het onderdeel kwam rechtstreeks uit de schappen van General Motors. Ook nam de man elektromotoren, dynamo's en speciaal gereedschap mee

De andere dief is een 67-jarige man, die al zo'n 49 jaar bij het bedrijf werkt.

VS: Executies van zwakzinnigen verboden

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vandaag bepaald dat het executeren van mensen met een geestelijke achterstand in strijd is met de grondwet.

Het hof onderzocht de zaak van Daryl Atkins, een 24-jarige man met een IQ van 59. Hij was door een rechtbank in Virginia ter dood veroordeeld voor de ontvoering en moord op een Amerikaanse militair in 1996.

Zes van de negen rechters stemden in met de raadsmannen van Atkins, dat het ter dood veroordelen van geestelijk gehandicapten in strijd is met het achtste amandement van de grondwet.

Graf Pim Fortuyn wordt op 19 juli geopend

Het tijdelijke graf van Pim Fortuyn, op begraafplaats Westerveld in Driehuis, wordt op 19 juli geopend. Dit maakte zijn familie donderdag bekend.

Na het open maken van het graf zal het lichaam overgebracht worden naar Rotterdam Airport waar de familie een besloten nachtwake houdt. Op 20 juli wordt het lichaam overgevlogen naar Italië.

Fortuyn krijgt zijn definitieve rustplaats in Provesano di San Giorgio, in Noord-Italië.

Roken toch weer wel een verhoogd risico

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net zoals wij vanmiddag reeds meldden dat mobieltjes toch schadelijk voor de gezondheid waren, zo blijkt ook roken een groter gevolg te hebben dan aanvankelijk werd gedacht.
Niet alleen de rokers zelf blijken een grotere kans op kanker te hebben, maar ook de niet-rokers die passief meeroken blijken een vergrote kans te lopen op het krijgen van kanker dan eerder werd aangenomen.

Experts van het Internationale Bureau voor Kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO verklaarden gisteren in Londen dat het risico op tumoren bij door tabaksrook veroorzaakte kankersoorten groter is dan er eerder werd aangenomen.
Het gaat daarbij om ziektes als kanker in de blaas en in het nierbekken. Bovendien blijkt ook dat maag-, lever-, baarmoederhals-, en baarmoeder-, voorhoofdsholte-, en nierkanker door rook worden veroorzaakt. De literatuurstudie, die dit jaar nog in zijn volledigheid wordt gepubliceerd, is het eerste grote onderzoek naar tabaksrook en kanker en het verband daartussen sinds 1986. Voor het onderzoek hebben medici meer dan drieduizend onderzoeken, waar ruim een miljoen mensen aan meewerkten, met elkaar vergeleken.

Ook Amerikaanse afluisterdienst faalde

Naast de FBI en CIA heeft ook de Amerikaanse afluisterdienst, de National Security Agency (NSA), fouten gemaakt voor 11 september. Dat heeft de inlichtingencommissie van de Amerikaanse senaat gezegd. De commissie onderzoekt of de Amerikaanse inlichtingendiensten de aanslagen van 11 september hadden kunnen voorkomen.

Als de door de NSA verzamelde informatie was vertaald en aan andere inlichtingendiensten was doorgegeven, 'had dat misschien heel nuttig kunnen zijn', zei de vice-voorzitter van de commissie, Richard Shelby. Shelby deed zijn uitlatingen na afloop van een hoorzitting met FBI-directeur Robert Mueller, CIA-chef George Tenet en NSA-directeur Michael Hayden.

Bommelding bij Ohra in Arnhem

Mr_Sushhh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is er een bommelding binnengekomen bij het hoofdkantoor van de verzekeringsmaatschappij Ohra in Arnhem. Rond 14:30 kwam de melding binnen dat er een bom in het gebouw zou liggen. Het gebouw werd direct ontruimd en binnen een kwartier stonden ruim 700 mensen op de straat. De ontruiming liep verder zonder problemen. De meeste werknemers zijn naar huis gestuurd.

Het pand is zo snel mogelijk doorzocht op explosieven maar er is geen bom gevonden.

Asteroïde mist Aarde op maar 120.000 km

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een asteroïde ter grootte van een voetbalveld is 14 juni met zo'n 120.000 kilometer ertussen de Aarde langsgeschoten. Het hemellichaam werd pas drie dagen later ontdekt.

De asteroïde die een lengte had van 120 meter kreeg als naam 2002 MN. Met deze lengte behoort het tot de categorie kleine object dat op planetair niveau bij een inslag geen katastrofale gevolgen veroorzaakt zoals het hemellichaam dat destijds bij een inslag op Aarde waarschijnlijk alle dinosaurussen heeft doen uitsterven, aldus het Britse Nationaal Ruimtecentrum.

Als 2002 MN een halve week geleden toch met onze modderbal zou zijn gebotst, zouden de gevolgen ongeveer even groot zijn als met de inslag van de asteroïde in het Siberiche Toengoeska in 1908. Maar liefst tweeduizend vierkante kilometer woud werd toen verwoest.

O2 introduceert MMS 'deze herfst'

Michelinmannetje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Telecomprovider O2 zal komende herfst al MMS in Europa introduceren, waarmee naast de vertrouwde tekst ook beeld, geluid en videobeelden vanaf de gsm naar iemand anders kunnen worden verstuurd.

Multimedia Messaging Services, afgekort dus MMS, is de uitgebreidere versie van SMS. Met MMS is het mogelijk om niet alleen getypte boodschappen uit te wisselen, maar ook om plaatjes, foto's, MPEG4 filmpjes, muziek (mp3) en geluidsbestanden (midi) te verzenden naar een mobiele telefoon of computer.
O2 wil met deze dienst niet alleen de zakelijke maar ook de de particuliere gebruiker bereiken. De gebruikers krijgen de keuzen om per verzonden bericht te betalen, of een mms-bundel aan te schaffen voor de grootverbruiker.

Volgens O2's voorbereidend onderzoek is maar liefst 75 procent van de mobiele gebruikers bereid om meer te betalen dan men nu sms neertelt.
Om van deze speciale dienst gebruik te kunnen maken heeft men natuurlijk wel een GSM nodig die dit ondersteunt. Geschikte telefoons zijn de Nokia's 3510, 7210, 7650, 6610 , Sony-Ericsson's T68i, Sharp's GX-1 en Motorola's A820.

Wanneer precies de dienst precies beschikbaar wordt voor de klanten van O2, is nog niet duidelijk. Zelf geeft het bedrijf aan in een persbericht 'deze herfst'.

Durex gaat kleinere condooms maken

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Durex gaat een nieuw soort condoom op de markt brengen, het zogenaamde Close Fit condoom. Deze condooms zijn bedoeld voor pubers. Een normaal condoom is 52 millimeter wijd, het Close Fit condoom 49 millimeter.

'Er zijn misschien situaties waarin mensen nog niet hun lichamelijke volwassenheid hebben bereikt, maar wel een condoom nodig hebben', aldus Jon Gray (woordvoerder Durex). Hij zegt dat er ook mensen zijn die 'liever een kleinere condoom gebruiken' of 'gewoon een iets kleinere hebben'.

Durex is ook aan het experimenteren met condooms, waarbij het langer duurt voordat mannen klaarkomen. Bij testsessies bleek dat 89 procent tevreden was.

Robot ontsnapt uit laboratorium

In Engeland is tijdens een test waarbij twee robots voorzien van kunstmatige intelligentie samen in een arena worden gezet om te vechten, één van de deelnemers ontsnapt. De robot in kwestie, Gaak, werd voor een klein onderhoud een korte korte periode uit de arena gehaald, maar bleek na ongeveer een kwartier niet meer aanwezig te zijn in de werkplaats. De korte zoektocht die op deze ontdekking volgde bracht de wetenschappers uiteindelijk buiten op de parkeerplaats waar de vluchteling zich bevond. Tijdens zijn vlucht is het robotje door het gebouw gereden en uiteindelijk via de voordeur naar buiten gegaan.

Een arriverende bezoeker bij het wetenschaps centrum Magna reed nog bijna over de ondernemende machine met zijn auto maar kon gelukkig op tijd op de re m stappen.

De wetenschappers die al sinds maart bezig zijn de intelligentie van de robotjes te verbeteren zijn zelf verbaasd over het feit dat de robot zover gekomen is.

IkBenLief en The_T bedankt voor het melden via de newssubmit.

Hiddink als Zuid-Koreaan heet 'Hie Dung-Gu'

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als Guus Hiddink alsnog besluit om het erestaatsburgerschap van Zuid-Korea aan te nemen, dan heeft hij al een naam: 'Hie Dung-Gu'. Dat betekent zoveel als: 'Vrolijk bij de Reis naar Boven'.

De Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo gaf Hiddink zijn Zuid-Koreaanse naam: 'Dat maakt het voor hem gemakkelijker om daadwerkelijk Koreaan te worden.'

Hiddink wordt tijdens het WK werkelijk overspoeld met cadeaus: vliegtickets, bier, eredoctoraten, een standbeeld, een buste, een auto en stadions en straten die mogelijk naar hem worden vernoemd.

Tientallen mijnwerkers gestikt

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan dertig mijnwerkers die diep in een tanzaniet-mijn in Tanzania aan het werk waren zijn vrijwel zeker gestikt doordat de pomp die hen van zuurstof moest voorzien defect raakte.

Eén dode is al uit de mijn geborgen en naar 31 andere mijnwerkers wordt nog gezocht. Volgens andere bronnen zijn er zeker veertig mensen omgekomen.

De tanzanietmijnen in het noorden van Tanzania zijn berucht gevaarlijke werkplekken. In feite zijn het niet veel meer dan honderden meters diepe gaten en van veiligheidsvoorzieningen is nauwelijks sprake. Lucht om te ademen wordt door lange slangen naar beneden gepompt. In 1998 kwamen honderden mijnwerkers om het leven toen de tanzanietmijnen bij zware regenval onderliepen.

Tanzaniet, dat paarsblauw tot lila, maar ook groen, geel of roze kan zijn, werd voor het eerst op de markt gebracht door de New-Yorkse juwelier Tiffany's. Deze noemde de edelsteen naar zijn vindplaats.

Indiase dorpelingen trouwen twee ezels

Gump stuurde ons via de newssubmit het volgende vertaalde stukje:

De dorpelingen van door droogte geteisterd plaatsje in zuidelijk India hebben twee ezels getrouwd om zo de god van de regen gunstig te stemmen.

Aangekleed als bruid en bruidegom werden de twee ezels naar een tempel gebracht van het dorpje in de staat Tamil Nadu. Aldaar begeleidde een priester de ceremonie met gezang en gebeden voor de regengod Varuna. Daarna werd er een processie gehouden welke eindigde in een trouwfeest voor de ezels en de dorpelingen uit Sakkayanayakanur.

Het is de tweede keer dat er twee ezels getrouwd worden in het dorp. Net als het grootste gedeelte van de rest van India is er al maandenlang sprake van een droogte in het dorp die soms gepaard gaat met temperaturen van maar liefst 48 graden Celsius. De oorzaak hiervan is dat de jaarlijkse moessons dit jaar lang op zich laten wachten.

Akkoord bereikt over nieuw zorgstelsel

Plien had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuwe kabinet van CDA, LPF en VVD is weer een grote stap dichterbij gekomen. Vandaag hebben de onderhandelaars het laatste hete hangijzer besproken en zijn ze tot een akkoord gekomen. Er komt een basisverzekering, verplicht voor iedere Nederlander. Buiten deze nieuwe basisverzekering die in 2005 wordt ingevoerd kun je jezelf nog bijverzekeren. Kinderen worden gratis meeverzekerd, de overheid betaalt dit uit een speciaal fonds.

Elk gezin gaat vanaf 2006 een vast bedrag van ongeveer 200 euro per maand betalen voor de ziektekostenverzekering. De lagere- en middeninkomens krijgen dit bedrag grotendeels vergoed via een zorgtoeslag. Met het nieuwe zorgstelsel verdwijnt het onderscheid tussen ziekenfonds en particuliere verzekeringen. Consumenten moeten vanaf 2006 hun favoriete verzekeraar kiezen, die ofwel het goedkoopste is of het aantrekkelijkste zorgpakket aanbiedt. Het bedrag van 200 euro is dan ook een gemiddelde. De uitdrukkelijke bedoeling is dat verzekeraars concurreren op prijs en kwaliteit.

Straks gaan de werkgevers verplicht de helft van de ziektekostenverzekeringen van haar werknemers betalen, ook een bedrag van circa 200 euro. Door lagere inkomens te compenseren via een zorgtoeslag verzekeren de partijen dat niemand er op achteruit zal gaan.

De consument betaalt straks een jaarlijkse eigen bijdrage van 100 euro, voordat hij een beroep kan doen op zijn verzekering. Verplicht in elk zorgpakket komen in elk geval zaken als de huisarts, de anticonceptiepil en de meeste andere elementen uit het huidige ziekenfonds. Alleen zogeheten lifestyle-geneesmiddelen worden niet meer vergoed, zoals maagzuurremmers en cholesterolverlagende middelen.

MSN filtert schermnamen op schunnigheden

stillmatic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gebruik je Microsoft's Messengerservice, dan moet je er rekening mee houden dat je niet elke schermnaam die je wilt kunt gebruiken. Onderzoek van enkele verwoede gebruikers toont aan dat Microsoft een groot aantal schermnamen in een ''verboden lijst'' heeft gezet.

Probeer je bijvoorbeeld jouw naam te wijzigen in 'Microsoft', dan krijg je de melding dat de schermnaam ongeldig is. De makers van de software zelf hebben nog steeds geen reactie gegeven.

Enkele verboden namen:
office / operator / oralsex / microsoft / msn / telnet / geocities
klik hier voor de complete lijst

"Melkert hoofdschuldig aan nederlaag 15 mei"

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-lijsttrekker Ad Melkert van de PvdA is de schuldige achter de enorme verkiezingsnederlaag van 15 mei. Dat staat althans in een vertrouwelijke analyse van campagneleider Dick Benschop. Hij concludeert dat bij de Partij van de Arbeid ,,de balans tussen continuïteit en vernieuwing vlees noch vis werd" en meent dat de partij de thema's waar het deze verkiezingen om draaide, zoals integratie en veiligheid, compleet links liet liggen. De PvdA focuste in haar campagne juist op werk en scholing.

Arrogantie
In het rapport wordt Melkert verweten door zijn ,,arrogantie'' verantwoordelijk te zijn voor de ,,vertrouwensbreuk'' met de kiezers. Benschop somt in zijn analyse een waslijst op van ,,tegenslagen en incidenten'' die zijn campagne parten hebben gespeeld. Vele daarvan zijn rechtstreeks toe te schrijven aan Melkert: hij verwijderde het populaire Kamerlid Van Gijzel uit de fractie, hij joeg de VVD in de gordijnen door stampij te maken over het falen van VVD-minister Korthals (Justitie) ten aanzien van de bolletjesslikkers, en hij schipperde rond het JSF-project. Maar ook zijn ongelikte optreden tijdens het voor de PvdA rampzalige lijsttrekkersdebat op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen, en het beledigen van Balkenende in de Tweede Kamer door te zeggen dat hij geen ervaring had met regeren worden Melkert aangerekend.

Gemiste kansen
Melkert liep met zijn aanscherpingen van beleid op het gebied van integratie uit de pas met de rest van de PvdA. Zijn opmerkingen in de richting van wijlen Pim Fortuyn na diens geruchtmakende Volkskrant-interview over de Islam ziet de campagneleider ook als een "een enorme gemiste kans".

De discussie in Bergen aan Zee richtte zich verder op de vraag hoe de PvdA nu verder moet. Demissionair minister Vermeend (Sociale Zaken), nummer vijf op de kandidatenlijst, kwam tot de conclusie dat hij zijn Kamerzetel bij het aantreden van een nieuw kabinet zal opgeven. Zijn voorwaarde dat in zijn plaats een ,,vernieuwer'' in de Kamer moest komen vond geen genade bij fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven: ,,Willem Vermeend heeft vaak briljante ideeën, maar deze is wat minder.''.

De nieuwe PvdA-fractie heeft zich nu voorgenomen om zich meer open te stellen voor de samenleving. In dat kader zullen zij allen een deel van Nederland ,,adopteren''.

Arbiters voor kwartfinales bekend


De FIFA heeft de scheidsrechters aangewezen voor de kwartfinales van het WK. De Mexicaan Marcos Rizo mag de eerste kwartfinale leiden tijdens de topper tussen Engeland en Brazilië. Bij Duitsland-Verenigde Staten is de eer voor de Schot Hugh Dallas, Spanje-Zuid-Korea wordt in goede banen geleid door de Egyptenaar Gamal Ghandour en de Colombiaan Oscar Ruiz mag zijn kunsten vertonen tijdens de wedstrijd Senegal-Turkije.

Klose draagt goal op aan...

Duits topscorer Klose draagt zijn volgende doelpunt tijdens dit WK op aan afgelopen maandag overleden Fritz Walter. Hij zei geschokt te zijn over de dood van de legendarische aanvoerder van het West-Duitse team(wereldkampioen in 1954).

"Hij was altijd blij als ik een goal maakte voor Kaiserslautern", vertelde Klose, dit WK met 5 doelpunten topscorer gelijk met Ronaldo. "Hij stuurde me kaarten en flessen wijn. Hij volgde mijn carrière en we praatten soms wat. Ik draag hem in mijn hart en als ik in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten scoor, draag ik de goal op aan hem."

Klose heeft nog tot 2005 een contract bij Kaiserslautern. Clubs staan al in de rij voor de van oorsprong Poolse aanvaller, maar zelf wil hij nog minstens een jaar blijven. De speler komt uit een topsportfamilie. Zijn vader Josef speelde in de jaren '70 voor Auxerre, zijn moeder Barbara kwam 82 keer uit voor het Poolse handbalteam. Klose is pas drie jaar profvoetballer, en debuteerde pas vorig jaar in het nationale elftal.

Zeehond redt hond van verdrinkingsdood

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Britse Middlesbrough heeft een zeehond een hond gered die in het water was gevallen. De zeehond duwde met zijn neus de drenkeling op het droge.

Een man die net zijn eigen honden uitliet liep langs de monding van de rivier en ontdekte de hond die jankend in het water lag. Hij stuurde direct zijn zoon erop uit om de brandweer te waarschuwen toen hij zag hoe een zeehond zich over over de hond ontfermde en hem met zijn neus op het land duwde.

Een medewerker van het zeehondenopvangcentrum in Scarborough verklaarde dat zeehonden een sterk ontwikkeld instinct hebben om andere dieren te beschermen. "De zeehond had de hond misschien gezien als iets ongewoons wat niet in het water hoort. Het is een verbazingwekkende geschiedenis en laat zien hoe intelligent zeehonden zijn."

Sean Connery opnieuw in Indiana Jones

Sean Connery zal opnieuw schitteren als Jones Sr. in Indiana Jones. Lang was het onzeker of hij wel mee zou doen in het vierde deel uit de Indiana Jones serie, maar het verlossende woord is er inmiddels uit. Harrison Ford is wederom Indiana Jones, en als de geruchten kloppen zal deel vier gaan over de verzonken stad Atlantis.

Indiana Jones 4 wordt pas in 2003/2004 opgenomen en verschijnt waarschijnlijk begin 2005.

Moordenaar claimt schade bij weduwe

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Frits K., de man die in oktober 1999 in Oude Pekela zijn buurman Simon Lap voor de ogen van zijn gezin vermoordde en daar twee jaar gevangenisstraf voor kreeg, dient een schadeclaim in bij de weduwe en het dochtertje van zijn slachtoffer.

K. is inmiddels weer op vrije voeten en zegt dat zijn buurman voor de fatale dag allerlei spullen van hem had vernield. K. kreeg slechts twee jaar gevangenisstraf omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij eist ook dat Maria (31) en Santana (7) Lap als wettige erfgenamen de proceskosten en de rente betalen.

"Maar hij krijgt geen cent!", zegt weduwe Maria Lap. "Frits K. heeft mijn leven waardeloos gemaakt. Ik en mijn dochter zijn voor altijd getraumatiseerd, hebben ons grote huis voor een schijntje moeten verkopen, zijn noodgedwongen naar Assen verhuisd, leven van een uitkering en ik durf nauwelijks meer naar buiten. Allemaal door zijn toedoen. En nu moet ik zeker betalen?'', aldus Maria, die samen met Santana 100.000 euro smartengeld eist van K.

Mobieltjes toch gevaar voor gezondheid

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na veel welles-nietes, blijkt uit een nieuw 2-jarig onderzoek dat de straling van mobiele telefoons wel degelijk schadelijk is voor de mens.

De straling tast cellen aan die ervoor zorgen dat bloed en hersenen gescheiden blijven. Als die cellen verzwakken laten ze moleculen uit het bloed door die de hersenen aantasten.

Uit het onderzoek blijkt dat er maar heel weinig straling nodig is om dit effect te bereiken.

Uit een enquete onder 11.000 Noren en Zweden bleek dat de meesten last hadden van hoofdpijn en /of vermoeidheid na het bellen met de mobiele telefoon.

"Verkrachting Alanya was eigen schuld"

Knijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een column in de Turkse weekkrant Dünya, die ook in Nederland verschijnt, bekritiseert redacteur Ilhan Karacay het gedrag en uiterlijk van de Nederlandse slachtoffers van de moord en verkrachting in Alanya (1995).

Karacay, werkzaam als algemeen redacteur voor de Benelux, schrijft in zijn column: Volgens de beweringen liepen de vrouwen halfnaakt en met wijnflessen in hun handen rond, toen zij Hakan en zijn vrienden tegenkwamen.'' Hij kan de verhalen over de gebeurtenissen in Alanya niet op waarheid controleren, schrijft hij, maar neemt aan dat ze waar zijn.

Hij schrijft verder: "Natuurlijk is het niet zo dat het feit, dat de Nederlandse meisjes dronken waren en half naakt, de reden moet zijn hen aan te vallen of te vermoorden. Maar deze gebeurtenis laat wel zien, dat het soms gevaarlijk is deze onbegrensde vrijheid op te zoeken."

De advocaat van de slachtoffers zegt dat 'het stuk laster, smaad en belediging tegelijk bevat. De vrouwen waren niet dronken, de daders ook niet, er was geen afspraak en zij waren allerminst half naakt. Dat staat allemaal vast. Van een Turkse journalist mag je verwachten dat hij weet hoe het gegaan is. Walgelijk. De vrouwen zijn ernstig mishandeld en verkracht en de overlevenden lijden aan trauma's.''

F1 kwalificatie tijdstip gewijzigd!

Shibber wist ons vandaag het volgende te melden:

Voor de F1 fans die ook nog naar het WK voetbal willen kijken is er goed nieuws. De FIA heeft besloten om de kwalificatie op zaterdag te vervroegen met 45 minuten.
Dit is omdat op het anders op hetzelfde moment de wedstrijd Senegal-Turkije gespeelt wordt.

De kwalificatie zal nu gereden worden van 12:15 tot 13:15 waar het normaal van 13:00 tot 14:00 gereden werd ! F1 fans die graag de kwalificatie voor de GP van Europa willen zien, let dus even op. De kwalificatie zal immers 45 minuten vroeger plaatsvinden dan doorgaans het geval is.

Voetbal: Zeven kandidaten voor EK 2008

Voor de organisatie van het EK 2008 heeft de Europese voetbalbond, de UEFA, van zeven al eerder bekende kandidaten nu ook officieel een 'bidbook' binnen.
Van de inschrijvingen willen alleen Rusland en Hongarije het grootschalige voetbalevenenment in eigen beheer houden. De andere vijf inschrijvingen zijn allemaal een samenwerkingsverband, zoals ook Nederland en België dat deden in 2000.

De landen die de organisatie samen willen doen zijn:

- Oostenrijk-Zwitserland
- Kroatië-Bosnië
- Griekenland-Turkije
- Schotland-Ierland
- Zweden-Noorwegen-Finland-Denemarken

In de periode tussen augustus en oktober zal een UEFA-delegatie een bezoek aan alle gegadigden brengen en dan rapport opmaken van de bevindingen. De kandidaten mogen op 11 december hun plannen tijdens het congres van de Europese voetbalbond toelichten. Een dag later valt de beslissing over de toewijzing.

Witte Huis kortstondig geëvacueerd

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit veiligheidsoverwegingen is het Amerikaanse Witte Huis op woensdagavond geëvacueerd nadat een niet geïdentificeerd vliegtuig in de nabijheid van de Amerikaanse ambtswoning gesignaleerd was. De presidentiële veiligheidsdiensten (Secret service) hebben het pand laten ontruimen, zo meldt een fotograaf van het Franse persbureau AFP. Volgens televisiezender CNN bevond de president zelf zich op dat moment niet in het Wtte Huis.

Amsterdamse agenten bang op straat

De Amsterdamse politie mijdt bepaalde buurten of laat een andere dienstauto op meldingen reageren. De Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV) spreekt van een verontrustende situatie en wil het probleem met de korpsleiding bespreken.

"Het is ons bekend dat verschillende collega's bepaalde buurten liever mijden," aldus APV-woordvoerder Jan Nijman. "Sommigen durven daar voor uit te komen, maar andere agenten beleven dit in stilte." Het gaat met name on het Leidseplein, het Rembrandtplein, drukke plaatsen in de binnenstad en in Amsterdam-West en -Oost. De angst zit er bij zowel de mannelijke als de vrouwelijke dienders goed in.

Nijman: ,,Ik hoor van diverse collega's dat men soms liever in zijn wijk een straatje omgaat dan door een bepaalde straat of buurt te moeten lopen. Het geweld, verbaal of fysiek, naar agenten neemt duidelijk toe."

Hoewel ook hoofdcommissaris Jelle Kuiper erkent dat het werken op straat lang niet altijd gemakkelijk is, stelt hij dat er geen sprake is van een algeheel onveiligheidsgevoel bij de politie. Kuiper: "We hebben een ziekteverzuim van 6,4%. Dat is laag en is zeker geen indicatie dat er vreemde dingen aan de hand zijn. Wel komen er op straat vervelende situaties voor. Een agent dient zich altijd aan de regels van de wet te houden, maar de tegenstanders doen dat lang niet altijd."

Binnenkort zal het aantal dagen weerbaarheidstraining voor agenten verhoogd worden van vier naar tien per jaar. Ook wordt volgens Kuiper veel aandacht besteed aan nazorg en het verhalen van eventuele opgelopen schade. ,,Maar wat ook erg belangrijk is, politiemensen moeten wel aangeven waar en wanneer ze zich onveilig voelen."

Met dank aan dotch

Winnaars kaarten The Sessions!


Morgen, 21 juni vanaf 22:00, vindt in The Q te Zwolle "The Sessions" plaats. De afgelopen week mochten we namens de organisatie maar liefst 10 x 2 vrijkaarten weggeven voor deze party! De vraag luidde:
In welke legendarische amsterdamse club heeft Dimitri jarenlang als resident gedraaid?
Het antwoord moest natuurlijk zijn: De Roxy!
De vraag bleek niet voor iedereen even makkelijk, maar uit de goede inzendingen zijn dit de 10 winnaars geworden:

Funnie
beachmop
TooMieTJUH
Drazic
the shining
MrBull
Tekno
sibby
twiFight
Juppy


Gefeliciteerd allemaal en hou je mailbox in de gaten, want in de loop van de dag ontvang je een mailtje met alle details...

Tilburgse Imam op matje

DiSoNe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Stekelenburg van Tilburg heeft Imam Ahmed Salam op het matje geroepen nadat enkele kwetsende uitspraken van de Imam in het televisieprogramma NOVA waren uitgezonden. Salam heeft nu beloofd geen haatdragende uitspraken meer te doen tijdens zijn preken. Bovendien zullen de preken de komende tijd worden opgenomen en vertaald zodat buurtbewoners zich ervan kunnen vergewissen dat er geen haatdragende uitspraken worden gedaan.

Het onderhoud tussen Stekelenburg en de Imam is het resultaat van een oproep van minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid aan de burgemeesters van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg om de ophitsende imams ernstig toespreken.

Er zal vrijwel zeker geen andere actie worden ondernomen vanuit de burgemeesters, hoewel zij in een uiterst geval wel de moskee zouden kunnen sluiten door middel van een noodvordering. Een dergelijke vordering moet wel gebaseerd zijn op verstoring van de openbare orde en daar is in de moskee vooralsnog geen sprake van geweest.

Het Openbaar Ministerie wil voor 1 augustus een analyse van de zaak om te bepalen of er ook een wetsovertreding heeft plaatsgevonden met de uitspraken van de Imams. Zoals het zich nu laat aanzien vallen de preken onder de vrijheid van godsdienst hetgeen zou betekenen dat er behalve een goed gesprek verder niets gebeurt.

Zie ook dit bericht.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.