Dollemansrit op de motorkap

Een 67-jarige man uit het Limburgse Heijen is vrijdagavond door de politie aangehouden wegens poging tot doodslag. Eerder op de dag sleurde de man, over een afstand van vijf kilometer, een 20-jarige Duitser uit Kempen op de motorkap met zich mee. De Heijenaar had de Duitser met opzet aangereden.

De 18-jarige vriendin van de Duitser wilde net een kruising in Wellerlooi oversteken toen de motor van de auto afsloeg. De Heijenaar moest voor ze remmen en verloor zijn verstand daar schijnbaar bij. Hij stapte uit en sloeg de bestuurster tegen haar kaak. De Duitser kwam tussenbeide en ging voor de auto van de Heijenaar staan om te zorgen dat hij niet weg zou rijden. Had hij geweten wat er vervolgens zou gebeuren, dan had hij dit zeker en vast gelaten.

De Heijenaar reed namelijk met volle vaart op de Duitser in en schepte hem. Ondanks dat de Heijenaar scherpe bochten nam en hard remde, wist de Duitser zich aan de motorkap vast te houden. Na vijf kilometer eindigde de man de dollemansrit. Het slachtoffer wist van de motorkap te komen en verwittigde de politie.