Gran Turismo 6 zal niet zo lang in ontwikkeling zijn

In een interview met Joystiq heeft de director van Gran Turismo 5 Kazunori Yamauchi aangegeven dat de release van Gran Turismo 6 niet zo lang op zich zal laten wachten als die van GT5. Reden hiervoor is dat GT6 niet helemaal opnieuw gebouwd zal worden, zoals met GT5 het geval is.

Verder gaf hij aan dat de beslissing om schade te implementeren pas twee maanden geleden is genomen. Eén van de redenen om schade in de game op te nemen was om spelers aan te moedigen beter en netter te rijden. De schade zal invloed hebben op het rijgedrag van de auto. Hij wil het schademodel niet te ve doorvoeren, zo ziet hij geen toegevoegde waarde in het platslaan van een auto. Daarnaast ziet hij schade als een klein aspect van een race, iets waar niet te veel focus op moet liggen.

Op het gebied van peripherals ziet hij een belangrijke rol voor motion controllers, maar hij betwijfelt of GT deze zal gaan ondersteunen. Wel zijn er plannen om de PlayStation Eye te gebruiken in GT, maar daar kan hij nog niets over zeggen.