Nintendo DSi vanaf 3 april in Europa

De kogel is door de kerk. Japan heeft de Nintendo DSi al een ruime tijd, maar binnenkort kunnen wij er ook mee aan de slag. Nintendo heeft bekend gemaakt dat de DSi 3 april in Europa zal verschijnen in de kleuren zwart en wit. Dat is twee dagen eerder dan dat de Amerikanen met de DSi aan de slag mogen.

De Nintendo DSi bevat een camera aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het opklap scherm. Met deze camera's kun je foto's maken om draadloos te delen met je vrienden en meer. Nintendo is zelf erg tevreden over de toevoeging van deze twee camera's:

"De camera's kunnen gezichtskenmerken en de bewegingen die de speler maakt uiterst nauwkeurig registreren. Hierdoor wordt het mogelijk om speciaal ontwikkelde software met bewegingen te besturen, door het bovenlichaam, handen, armen of het hoofd voor de camera te bewegen. Zo ontstaat een geheel nieuwe vorm van interactie met het draagbare spelsysteem."

Via een SD-kaart kunnen de foto's ook overgezet worden naar de PC of Nintendo Wii om deze te delen via WiiConnect24. De DSi bevat ook nieuwe geluidssoftware, waarmee bestanden met vertraagde snelheid kunnen worden afgespeeld om, aldus Nintendo, bijvoorbeeld een songtekst uit je hoofd te leren.

Waar de Wii WiiWare heeft, daar krijgt de DSi DSiWare. Dit alles en meer kan rechtstreeks via het internet worden gedownload in de DSi Shop. Dankzij het ingebouwde flashgeheugen van de Nintendo DSi kunnen de titels op het systeem worden opgeslagen.

De Nintendo DSi heeft meer functies dan de DS Lite, maar is tevens nog eens twaalf procent dunner dan de DS Lite. Bovendien is de DSi nog een stukje lichter. De games die uitkomen kunnen ook nog gewoon gespeeld worden op een ouder model van de DS. De camerafuncties worden dus niet verplicht gesteld in games.