CliffyB: "Een Gears 2 beta zou verkopen verminderen."

Cliff Bleszinski, lead designer bij Epic voor de Gears of War-franchise, werd gevraagd waarom er geen beta of demo van Gears of War 2 is verschenen. De reden van het ontbreken van een beta geeft hij in de vorm van een vergelijking met het in bed lullen van een meisje. Je krijgt haar zo ver, je doet je ding en je gaat verder. Maar je kan dan wel zeggen dat je de daad met haar gedaan hebt.
CliffyB is bang dat de beta van Gears of War 2 eenzelfde ervaring zal zijn, iedereen die de beta heeft gespeeld kan zeggen dat hij/zij de game heeft gespeeld en de motivatie om het uiteindelijke product te kopen zal weg zijn.

Een demo had hij wel willen maken, maar dat zou er voor gezorgd hebben dat Gears 2 pas in februari 2009 uit zou komen, omdat de ontwikkeling van een demo nu eenmaal veel tijd kost. Hoe een demo niet de motivatie tot het kopen van het uiteindelijke product zou verlagen, vertelde hij echter niet.


That's a whole lot of cherries to pop...

"A beta is like hooking up with a girl just to say, "yeah, I f*cked her." I know that sounds crude, but it's the honest-to-God truth. Once you play a beta, you can check it off your list -- you can say, "yeah, I played it." Then you might not feel motivated to get that initial cherry popping from the proper, final game."

Iedereen die niet kan wachten om deze "cherry" te "poppen" kan 7 november bij hun plaatselijke gameboer terecht, Gears of War 2 ligt dan in de schappen.