Films gedownload van het PSN komen met strikte DRM

Zoals altijd lopen de gamers in de VS weer eens een stap voor ons uit. In het land van George W. Bush bezitten gamers al sinds de E3 van dit jaar de mogelijkheid om films en TV-series legaal te downloaden via het PlayStation Network. Maar de fervente downloader zal vast op een gegeven moment tegen de limiet van de harde schijf van zijn console aanlopen. In dit geval lijkt het logisch om de gedownloade films tijdelijk van de harde schijf te verwijderen om ze later weer te kunnen downloaden. Toch?

Dit blijkt helaas niet het geval. De gedownloade films mogen slechts eenmalig op een PlayStation 3 gezet worden en kunnen vanaf daar naar maximaal drie PlayStation Portables overgezet worden. Verwijder je een film dan is het mogelijk om deze eenmalig opnieuw te downloaden door contact op te nemen met de Sony helpdesk. Het is ook niet mogelijk om de videos over te zetten naar een andere harde schijf met behulp van de back-up utility, als dit gebeurt dan zorgt de ingebakken DRM dat het onmogelijk is om de film nog te kijken.

De PSN Video Download Service is in Europa nog niet beschikbaar, of deze restricties dus ook hier in Europa zullen gelden is nog onduidelijk.