DJ Hero komt er aan

Activision heeft aangekondigd dat het onlangs gekochte FreeStyleGames voor hen bezig is met de ontwikkeling van DJ Hero. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het hier om een DJ-variant van de populaire Guitar Hero-franchise.

In plaats van een gitaar zul je met een draaitafel aan de slag gaan. Deze bevat sample-knoppen, een crossfader en natuurlijk een ronde schijf om mee te scratchen. De gameplay zal vergelijkbaar zijn met Guitar Hero, alleen zul je nu de sample-knoppen moeten gebruiken in plaats van de fretbuttons en functioneert de scratchschijf als de strumbar. Verder neemt de crossfader de taak van de whammybar over.

Op het scherm worden ook enkele aanpassingen gedaan ten opzichte van de interface uit Guitar Hero. Zo zullen de gekleurde icoontjes niet meer over een fretboard van boven naar beneden scrollen, maar op een ronddraaiend vinyl. Terwijl de icoontjes over het scherm draaien moet je samples indrukken en scratchen, alleen samples indrukken of alleen scratchen.

De controller zal volledig draadloos zijn en wordt voorzien van een tweetal inkepingen aan de onderkant waardoor deze op schoot gehouden kan worden. De ontwikkelaar is nog aan het onderzoeken of het mogelijk is om de controller op poten te zetten zodat je echt staand de virtuele DJ uit kan hangen.

Over de tracklist is nog weinig bekend, behalve dat de huidige volledig bestaat uit mash-ups zoals Beyoncé vs Jimi Hendrix en 50 Cent vs Beastie Boys. Over de releasedate is nog helemaal niets bekend, evenals een richtprijs.