Nintendo verkoopt veel games op de Wii

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze het op dit moment erg goed doen op de Wii. Zes van de first-party games die zij hebben uitgebracht hebben zijn meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan: geen slechte score!

De best-verkochte game is, niet geheel onverwacht, Wii Sports met 11,9 miljoen. Natuurlijk is dit geen eerlijke vergelijking, aangezien alleen de bewoners van het land van de Rijzende Zon dit spel los moesten kopen.

Eerlijker wordt het met Wii Play: 6,3 miljoen keer is deze game verkocht. Hoogstwaarschijnlijk is de extra WiiMote die bijgeleverd was een overtuigend verkoopargument voor velen, naast de goede introductie die het was voor non-gamers.

De rest van de lijst is redelijk verrassend: Mario Party 8 (2,9 miljoen) en Super Paper Mario (1,7 miljoen) had iedereen vast wel verwacht, maar Big Brain Acadamy: Wii Degree (1,4 miljoen) en vooral Mario Strikers Charged (1,3 miljoen) zijn onverwachte toppers.

Overigens staan Metroid Prime 3: Corruption en Zelda: Twilight Princess er niet in: Metroid is pas twee maanden uit in Amerika en zal daarom nog geen miljoen hebben gehaald, en Zelda zal er niet instaan aangezien het een (weliswaar zeer veredelde) port van een GameCube-game is.