Britse 'Tory's' willen onverantwoorde games bedwingen.

In de klassieke strijd tussen de politiek en gamebusiness heeft de Leider van de Britse Conservatieve Partij (ook wel Tory's genoemd), David Cameron, gezegd dat developers de verantwoordelijkheid hebben om zinloos geweld, de gangcultuur en de seksistische houding tegenover vrouwen niet te promoten.

Tijdens het samenvatten van de plannen, van de Conservatieve Partij, voor het bestrijden van asociaal gedrag in Groot-Brittannië zei hij (Cameron red.) dat de makers van films, games en muziek de sociale verantwoordelijkheid hebben om de jeugd en adolescenten niet negatief te beïnvloeden.

Zijn verklaring was: "We krijgen nooit grip op de criminaliteit als we niet in een grotere context leren te kijken en ja durven te zeggen tegen strengere wetten, hardere aanpak van de politie, maar ook meer actie om onze maatschappij sterker te maken. En dat houdt, volgens mij, ook in dat we dingen als video games moeten zien vanuit de context van opgroeiende kinderen."

Het ziet er dus erg naar uit dat de Conservatieven ook hun gram wilden halen uit de losgebarsten strijd rond geweld in games.