IPTV via de Xbox 360 dit jaar in de UK

Meer dan een half jaar geleden kwam Microsoft met de mededeling dat het mogelijk zou worden om IPTV te gebruiken via de Xbox 360. IPTV staat voor Internet Protocol TV en hiermee is het mogelijk om via een internet-aansluiting televisiestations te ontvangen. Het is nu bekend geworden dat Engeland hier via British Telecom gebruik van kan gaan maken.

Nog dit jaar zal het mogelijk zijn om met de Xbox 360 gebruik te maken van IPTV-services van British Telecom. Het lijkt erop dat het voorlopig een exclusieve deal is, want andere aanbieders werken nog niet samen met Microsoft op dit gebied. British Telecom krijgt nu de mogelijkheid om de Xbox 360 als set-top-box aan te bieden, waardoor de mensen meer keuzemogelijkheden krijgen.

Microsoft werkt in andere landen ook samen met IPTV-aanbieders, zoals AT&T in de US, Deutsche Telekom in Duitsland en T-mobile in Frankrijk. Hierover is nog niks bekend, maar de verwachting is dat dit ook nog dit jaar zal gaan werken. In Nederland bieden KPN en Tele2 IPTV aan, maar het is niet bekend of deze gaan samenwerken met Microsoft.