Dead Rising zorgt voor meer Capcom games op de 360?

De goede verkoop van Dead Rising zou er wel eens voor kunnen zorgen dat Capcom meerdere games multiplatform gaat maken. Het zou dan gaan om exclusieve titels voor de PS3 die ook naar de Xbox 360 gebracht zullen worden.

Dit is de verwachting van de Japanse analisten van de NikkoCitiGroup. Deze analisten hebben aangegeven dat Capcom het financieel beter zal doen door de game Dead Rising. In de eerste week zijn er 320.000 exemplaren verscheept en de verwachting is dat de half miljoen exemplaren deze week nog gehaald wordt. NikkoCitiGroup heeft de verwachting van 660.000 exemplaren in maart 2007 opgeschroefd naar 800.000.

Een reden voor deze goede cijfers is voornamelijk de positieve ontvangst van de demo op de Xbox Live Marketplace. Ongeveer 300.000 mensen hebben de demo gedownload. Ook de game Lost Planet zal beter verkopen door de verschenen demo.

De goede cijfers van Dead Rising zullen er voor zorgen dat Capcom meerdere PS3-titels multiplatform zal maken; dit is de verwachting van NikkoCitiGroup. De eerste 50-60 procent van de ontwikkeling vindt plaats op een PC en pas de laatste periode wordt de game geoptimaliseerd voor de PS3/Xbox 360.