Microsoft presenteert Xbox 360 verwachtingen

Hoewel de console misschien een wat slome start kende door gewoon een te kleine beschikbaarheid begint de Xbox 360 nu echt goed op stoom te komen. Microsoft verwacht tegen de kerst de 10 miljoen grens te doorbreken en aan het eind van het huidige fiscale jaar (juni 2007) maarliefst 15 miljoen consoles verkocht te hebben. Als dat ze lukt geeft ze dat natuurlijk een flink voorsprong op Sony's PS3 en Nintendo's Wii.

Naast dat de console zelf goed verkoopt lopen de games- en accessoireverkopen ook goed. Voor elke verkochte 360 worden er momenteel gemiddeld 2,9 accessoires verkocht, wat een record is voor een console in de VS. Daarnaast worden er bij iedere console ook nog eens gemiddeld 4,6 games verkocht. Zeker een respectabel aantal gezien de gestegen prijzen ten opzichte van de vorige generatie.

Of het allemaal goed genoeg is om de console wars te winnen is natuurlijk erg twijfelachtig, maar het zijn nette resultaten voor een console die door één van de grote drie markten zo'n beetje genegeerd wordt.