Ubisoft komt met Star Wars: Lethal Alliance

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van Star Wars: Lethal Alliance voor de PSP en NDS. De studio in Montreal ontwikkelt de PSP-versie en die in Casablance heeft zich ontfermd over de NDS-versie. Beide versies moeten in december in de winkel liggen.

De heldin in Star Wars: Lethal Alliance in de Twi'lek Rianna Saren, een pilote van de Rebel Alliance, en ze wordt vergezeld door een droid genaamd Zeeo. Samen reizen ze door het Star Wars universum zoals het eruit ziet tussen episode III en IV. Het spel kent een aantal bekende locaties zoals MOS Eisley, Alderaan, Despayre en de beruchte Death Star. Het doel van het spel is de constructieplannen van de Death Star in handen te krijgen.

De game wordt een soort combinatie tussen stealth en action gameplay. Zo kun je met het wapenarsenaal van Rianna de tegenstanders om zeep helpen, maar je kunt ook hologrammen neerzetten om de vijanden om de tuin te leiden.

Ubisoft meldde tussen neus en lippen door ook nog even dat ze een licentie-deal hebben gesloten met LucasArts voor lange tijd. Verwacht dus nog maar een hoop Star Wars games van het bedrijf.