Bevrijd Hongarije in de game 1848

Hongarije ja. 1848 was een roerig jaar. Een van de landen die hier van wist te profiteren was Hongarije. In 1849 veroverde het Hongaarse leger Hongarije van de Oostenrijkers, om gelijk daarna weer door de Russen ingelijfd te worden. Om deze gebeurtenis aan de man te brengen heeft de Hongaarse regering een game gesubsideerd die deze roerige periode op een moderne manier aan de Hongaarse jeugd aanbiedt. In Hongarije was de game een groot succes, want de game werd 100.000 keer gedownload. Niet gek voor een land met 10.000.000 inwoners.

Battlefront zag er wel wat in en nam de engine over van de Hongaarse developers Hussar Games. Ze vertaalden de game naar het Engels en bieden hem nu gratis aan. Natuurlijk hebben ze de engine niet alleen gekocht om deze game te vertalen; ze gebruiken de engine om eenzelfde game te maken over de Amerikaanse Revolutie, For Liberty.

1848 is, net als de gratis game van gisteren , een turn-based strategie spel met matige graphics. Ben je geïnteresseerd in de Hongaarse Revolutie of houd je gewoon van goede wargames, hier kun je wat extra info vinden en de game downloaden (70 mb).