Hideo Kojima gaat grote onthulling doen op E3?

Eind vorig jaar zei Hideo "Metal Gear" Kojima in een interview met het Japanse gamesblad Famitsu dat hij een titel voor de Nintendo Revolution (die nu overigens Wii heet) aan het ontwikkelen was. Ook zei hij dat hij wilde dat de game drastisch zou gaan verschillen van zijn vorige projecten, als Metal Gear Solid, en dat de game misschien wel specifiek voor vrouwelijke gamers zou worden.



Ondanks dat het toentertijd wat oproer veroorzaakte werd Kojima's onthulling langzaam aan vergeten, door het uitblijven van meer informatie over het project. Maar zeer waarschijnlijk zal Kojima over twee weken op de E3 de lange stilte doorbreken door met nieuwe informatie over dit project te komen, als de hints op de uitnodigingen voor Konami's persconferentie kloppen, die naar verschillende grote gamesites en gamebladen zijn verstuurd.

Op de uitnodiging, die een grijze achtergrond met het "Kojima Productions" logo had, stond op de voorgrond in hoofdletters: "RETURN, REARM, REGALE, REBIRTH, RESPECT, REFINE". De twee eerste letters van elk woord, namelijk de letters RE, waren rood gedrukt, in tegenstelling tot de andere letters.
Op de achterkant stond een zelfs nog onsubtielere hint: "The REVOLT begins, Tuesday, May 9." Vrij vertaald betekent dit: "De OPSTAND begint, dinsdag 9 mei". "It's the battle for E3", staat boven de details van het evenement. Oftewel: "Dit is het gevecht om de E3".

Simpel gezegd hint Konami dat er een belangrijke aankondiging zal zijn op hun persconferentie. Ook zal het iets te maken hebben met iets dat begint met RE.