Silent Hill succes in Amerika

Dat verfilmingen van games zelden een succes zijn is geen nieuws. Mede dankzij de extreem lage kwaliteit die Uwe Boll ons standaard levert is het altijd weer even schrikken als een succesvolle gameserie verfilmd gaat worden. Gelukkig lijkt in dat patroon van negativiteit toch verandering te komen; Microsoft neemt de verfilming van Halo erg serieus en hoewel Resident Evil en Tomb Raider door de pers niet toegejuicht werden, waren het ook absoluut geen sneue vertoningen.

Nu was er al een tijdje een film van Silent Hill in de maak. Deze film werd geregisseerd door Christopher Gans, bekend van Brotherhood of the Wolf, en had ook geen onaardige cast met acteurs als Sean Bean, bekend van films als Goldeneye en The Fellowship of the Ring, en Radha Mitchell, bekend van films als Phonebooth en Finding Neverland.

Dit weekend kwam de film dan eindelijk uit in Amerika en het eerste succes werd gelijk geboekt. Silent Hill eindigde namelijk bovenaan het lijstje met best bezochte films over het afgelopen weekend. De film bracht een slorige $20 miljoen op. Zelfs de pers was licht positief over deze verfilming, lovend was het nu ook weer niet, maar het was zeker geen huilverhaal zoals recent met BloodRayne.

Het lijkt er dus op dat de filmindustrie games steeds serieuser gaat nemen en dat is maar goed ook, want er zijn zat games waar fantastische films van te maken zijn en die het niet verdienen om te sneuvelen in de handen van regisseurs als Uwe Boll.

Silent Hill draait vanaf 25 mei in de Nederlandse bioscopen.