Extreem gamen met Nintendo DS

Op een zonnige dag in Californië ging Lou Myers samen met drie anderen een potje Super Mario spelen op hun DS. Niet zomaar een potje spelen, maar terwijl ze met meer dan tweehonderd kilometer per uur richting Aarde stortten! Parachutespringen en gamen tegelijk.

"Spelen in vrije val was erg leuk", sprak Myers, "Het is ook erg moeilijk. Voor het gamen heb je beide handen nodig en dat is niet goed voor je evenwicht in de lucht." De vier parachutisten deden mee aan een experiment om de draadloze verbinding tussen de consoles te testen.


Wheeeeeee!


Ze hebben hiermee bewezen dat het DS netwerk perfect werkt tussen relatief grote afstanden en snelheden. Filmproducent John Hering nam het hele zaakje op film voor zijn internet filmpjes op de website From the Shadows. Hering is vooral geïnteresseerd hoe de consoles het dagelijks leven beïnvloeden en in welke situaties van het "dagelijkse leven" de consoles het zouden begeven.

Andere experimenten op de site omschrijven het gamen op PSP's en Nintendo DS'es in verschillende auto's, treinen en de ondergrondse.


De DS lijkt een goeie console in extreme omstandigheden te zijn. De Mount Everest is ook al geen probleem.