Twaalf agenten in Mexico vermoord om drugs

In de Mexicaanse staat Michoacan zijn de lijken van twaalf agenten aangetroffen. Zij zijn zeer waarschijnlijk slachtoffer van de meedogenloze drugsoorlog in het land.

De federale agenten waren in een hinderlaag gelokt en met een nekschot gedood, meldde de politie vandaag. Bij de lijken zou een briefje met een dreigende boodschap hebben gelegen. Op dezelfde plaats bij de uitrit van een snelweg waren een week geleden vier lichamen gevonden, ook doodgeschoten en vergezeld van een intimiderende tekst.

In Michoacan strijden twee drugsbendes, het Golfkartel en La Familia, om de controle over smokkelroutes richting de lucratieve Amerikaanse drugsmarkt. Het is niet bekend of het dozijn moorden in verband staat met een wraakactie van criminelen in Michoacan afgelopen weekeinde. Na de arrestatie van een prominent lid van de drugsbende La Familia lanceerden misdadigers aanvallen op de politie en het leger in zeven steden in de westelijke staat. Drie federale agenten en twee militairen kwamen om.

Mexico is al geruime tijd in de greep van extreem geweld door de illegale drugshandel. Duizenden mensen kwamen al om het leven. De regering van het land probeert de geweldsgolf te keren door steeds meer agenten en militairen in te zetten in de strijd tegen drugsbendes.