Achtergelaten verband doodt patiënt na 14 jaar

De Russische politie is naarstig op zoek naar een paar chirurgen. Wegens nalatigheid zou een patiënt van hen zijn gestorven aan een hartaanval. De operatie heeft echter al veertien jaar geleden plaatsgevonden.

De man, die woonachtig was in Krasnoyarsk in midden-Rusland, had een zwak hart. De man reisde in 1995 af naar Moskou, om daar met succes een hartoperatie te ondergaan.

Veertien jaar na dato, in januari van dit jaar, is de man echter gestorven aan een hartaanval. Kan gebeuren natuurlijk, maar bij een routineautopsie stuitte men op een vreemd voorwerp in het lichaam. 

"Tijdens de operatie is een stuk verband in het lichaam achtergebleven. Door dit vreemde object in zijn lichaam had de patiënt een chronische ontsteking aan zijn hart ontwikkeld. Anderhalf jaar later kreeg de man een klein hartinfarct, tien jaar later een hartaanval en in januari overleed hij", zo laat de onderzoeker die de autopsie uitvoerde weten.

De lokale politie is nu een onderzoek gestart naar het incident. Momenteel richt het onderzoek zich op chirurgen die in 1995 het onderzoek uitvoerden.