Cocaïne aangetroffen in Red Bull-Cola

Het bij onze oosterburen populaire drankje Red Bull-Cola wordt in heel Duitsland uit de schappen gehaald. Er zijn namelijk sporen van cocaïne aangetroffen in het drankje.

De boosdoener blijkt de toegevoegde bladeren van de cocaboom te zijn, die aan het drankje worden toegevoegd. Hierop besloot de LIGA, de Duitse tegenhanger van onze Voedsel- en Warenautoriteit, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen de blikjes met Red Bull-Cola te onderzoeken. De LIGA kan bevestigen dat ze inderdaad cocaïne hebben aangetroffen in de drankjes.

Hiermee mag Red Bull-Cola geen levensmiddel meer worden genoemd, maar valt het onder de verdovende middelen. En moet het dus uit de handel worden gehaald. Overmatige consumptie van het mixdrankje zou zelfs ernstige schade kunnen toebrengen aan de gezondheid.

De fabrikant van het drankje is het niet eens met de beslissing. Volgens Red Bull wordt de omstreden hulpstof wereldwijd toegepast als aroma. Volgens Red Bull Duitsland is het dan ook een onschuldig ingrediënt.

Met dank aan Djeez voor de herschreven submit.