Protesten Bangkok lopen uit de hand

Thaise antiregeringsdemonstranten hebben vandaag in Bangkok enkele legertanks en gepantserde wagens in beslag genomen. Dat zei een politiewoordvoerder. "Het protest heeft zich verspreid naar vele delen van de hoofdstad”, aldus de zegsman. Een gecombineerde macht van het leger, de marine en de luchtmacht is ingezet om openbare gebouwen, kruispunten en het openbaar vervoer te beveiligen op vijftig plaatsen in Bangkok.

Betogers blokkeren wegen met taxi’s. Duizenden demonstranten in rode T-shirts willen dat premier Abhisit Vejjajiva aftreedt. Enkele betogers sloegen met stokken op een auto in, waarin ze dachten dat de premier zat.

De Thaise regering heeft vandaag de noodtoestand uitgeroepen in Bangkok en de omliggende regio. Een presentator las op de Thaise staatstelevisie een verklaring van de autoriteiten voor.

De regering riep de noodtoestand uit "omdat de situatie verslechtert met een groep mensen die onrust veroorzaken". Circa vijftig antiregeringsdemonstranten zijn vandaag het ministerie van Binnenlandse Zaken binnengedrongen.