Mensenhandelaars op Curaçao opgepakt

De politie op Curaçao heeft vier mensenhandelaars opgepakt die mogelijk tientallen mensen hebben gesmokkeld van Suriname naar Trinidad. De smokkelaars hielden hun slachtoffers voor dat ze hen naar Nederland zouden brengen en dat ze daar in de horeca aan de slag zouden kunnen. Dat meldde de politie op Curaçao.

Bij de arrestatie van de verdachten werden ook vijf slachtoffers aangetroffen, allen van Surinaamse afkomst. De verdachten hielden de mensen voor dat zij eerst naar Trinidad moesten om een horecacursus te volgen, waarna zij overgebracht zouden worden naar Nederland. Na betaling van duizenden euro's werden tientallen mannen en vrouwen vanuit Suriname overgebracht naar Trinidad, waarna bij aankomst in Trinidad hun paspoorten werden afgenomen en de slachtoffers verplicht werden om in en om de woning van de verdachten te werken.

Nadat de verdachten in de gaten kregen dat de Surinaamse autoriteiten en de autoriteiten in Trinidad ze op de hielen zaten, zijn zij vanuit Trinidad naar Curaçao gevlucht, meldde de Curaçaose politie. Surinaamse agenten en de Koninklijke Marechaussee ondersteunden de actie van de politie op het eiland.