Veel doden door zelfmoordaanslag Kabul

Zelfmoordenaars hebben vandaag in de Afghaanse hoofdstad Kabul een aanslag gepleegd op een overheidsgebouw. Een politiefunctionaris meldde dat zeker acht personen om het leven zijn gekomen.

Tijdens de aanslag bliezen twee personen zichzelf op. Doelwit was het directoraat voor het gevangeniswezen, dat in het noorden van de stad is gevestigd. De radicaalislamitische Taliban zou de aanslag hebben opgeëist.

Volgens een getuige loste een van de zelfmoordenaars schoten af bij de hoofdingang van het gebouw. De politie schoot terug en kort daarna zou de terrorist zijn geëxplodeerd, al dan niet door eigen toedoen. De tweede dader zou zich in het gebouw hebben opgeblazen. Kort voor de aanslagen deed zich nog een schotenwisseling voor in de buurt van het paleis van president Hamid Karzai.

Veiligheidstroepen proberen een derde aanslag te voorkomen. Ze hebben in Kabul het ministerie van Justitie omsingeld. In het gebouw zou zich een terrorist bevinden, die zichzelf wil opblazen. Dat meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een ooggetuige meldde dat er al drie doden zouden zijn gevallen tijdens een aanval van de Taliban op het ministerie.