Hangende Jezus te gruwelijk voor kinderen

Een Britse vicaris vindt het welbekende jezusbeeld 'ongepast'. De aanblik van een hangende Jezus is volgens hem aanstootgevend voor kinderoogjes. Daarom heeft de hulppredikant het beeld vervangen door een stalen kruis zonder Christus.

Het lijdende jezusfiguur is "een vreselijke voorstelling van pijn en leed", zo vertelde Ewen Scouter aan de Daily Telegraph. Omdat de vicaris dit de tere kinderzieltjes niet langer wil aandoen, heeft hij Jezus aan de voorkant van de St. John's kerk in het Zuid-Engelse Horsham weggehaald. Op die plek prijkt nu een leeg kruis, zonder aanhangsel.

De kerkgangers hebben woedend gereageerd op de actie van de hulppredikant. Volgens hen wordt hiermee de christelijke traditie aangevallen. Volgens Scouter valt dit wel mee. "Ouders konden met hun kinderen het kruis niet voorbijlopen, omdat ze het zo vreselijk vonden. Het was een echte verschrikking." 

Een trouwe kerkganger vindt dit echter slechte reclame voor de kerk. Juist nu het ledental van de kerk enorm terugloopt, komt een voorganger met zo'n actie. "De volgende stap is de kerkbanken verwijderen en zetels in de plaats zetten of alle bijbels weggooien en door laptops vervangen", klaagt hij.

 

Hangende Jezus
Ook LEGO maakt zich hier schuldig aan