Voorspel niet belangrijk voor vrouw

Goed nieuws voor de heren die het beu zijn om de tongspieren te laten verkrampen tussen de dampende dijen van een vrouw. In tegenstelling tot eerdere onderzoeken, is nu uit een nieuw onderzoek namelijk gebleken dat voorspel wordt overschat. De wip zelf en met name de duur ervan is bepalend voor het succes van de relatie.

Tot die conclusie komen Stuart Brody en Peter Weiss, een west-Schotse en een Tsjechische professor. "In tegenstelling tot wat veel sextherapeuten beweren, moet juist meer aandacht worden besteed aan de kwaliteit en de duur van de daad, in plaats van aan het voorspel", zo luidt de uitkomst van hun onderzoek zoals die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine.

Voor de studie werd een grote groep Tsjechische vrouwen van verschillende leeftijden het hemd van het lijf gevraagd over hun seksleven. In de enquetes werd de nadruk gelegd op het klaarkomen en de duur van zowel voorspel als de daad zelf. Hieruit is gebleken dat er een kwartier wordt besteed aan het betere friemel- en likwerk, tegen 16,2 minuten aan het neuken zelf.  Die lange duur voor de wip zelf is opmerkelijk, want uit diverse Amerikaanse onderzoeken kwam naar voren dat de daad bij de Amerikanen slechts zeven minuten in beslag neemt. Volgens de wetenschappers duidt dit op "een grotere waardering van de geslachtsgemeenschap bij Europeanen."

De beide professoren vinden het echter opmerkelijker dat de duur van het voorspel niet van invloed is op de hevigheid van het vrouwelijk orgasme, terwijl de kans op een vrouwelijk orgasme aanzienlijk wordt vergroot als het neuken zo lang mogelijk duurt. Volgens Weiss en Brody duidt dit erop dat "de eigenlijke daad veel meer belang heeft voor de vrouw" en dat "onderzoekers en therapeuten daar dan ook veel meer nadruk op zouden moeten leggen".