Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (06/11)

Vanavond kwamen vier Nederlandse clubs in actie in de UEFA Cup. Ajax nam het thuis op tegen MSK Zilina. FC Twente nam het in een uitwedstrijd op tegen Manchester City. SC Heerenveen nam het in Duitsland op tegen VFL Wolfsburg en Feyenoord speelde thuis tegen CSKA Moskou.

Ajax - MSK Zilina

Ajax heeft vanavond een zege geboekt in de UEFA Cup. De thuiswedstrijd tegen het Slowaakse MSK Zilina werd met 1-0 gewonnen.

In de eerste helft liet Zilina het initiatief aan Ajax, maar de ploeg uit Amsterdam wist er aanvankelijk niet doorheen te komen. Het enige gevaar kwam van enkele afstandsschoten, voorzetten vanaf de zijlijn konden eenvoudig verdedigd worden. In de 41e minuut werd er dan toch gescoord toen Suárez met wat geluk de bal voor zijn voeten kreeg. Even later kopte de Uruguayaan net over.

In de tweede helft ging Zilina meer initiatief tonen en dat leidde tot ruimte voor Ajax. Daaruit wist het enkele kansen te creëren. Een schot van Lindgren werd met moeite gestopt en een kopbal van Huntelaar belandde op de paal. Gescoord werd er echter niet, waardoor Zilina hoop bleef houden op de gelijkmaker. Het werd zelfs af en toe gevaarlijk en had met wat meer geluk langszij kunnen komen. Ajax bleef voorzichtig spelen, al waren er nog wel twee grote kansen voor Suárez. Bij de eerste ging de bal naast en bij de tweede kwam de spits oog in oog te staan met keeper Perni. Het schot belandde echter op de lat.

Manchester City - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om Manchester City in eigen huis te verslaan. De Twentenaren gingen met 3-2 ten onder tegen de miljoenenploeg.

De wedstrijd begon dramatisch voor Twente. Na twee minuten was het Shaun Wright-Phillips die het net wist te bollen. Twente vond zijn ritme niet maar kwam na ruim een kwartier spelen toch op gelijke hoogte. Bijna op identieke wijze sloop Elia op snelheid achter de Engelse verdediging en schoot beheerst binnen in de lange hoek. Boschker hield Twente daarna nog een paar keer op de been, na schoten van Manchester-spits Jo, maar met een 1-1 stand gingen de mannen aan de thee.

City begon wederom sterker aan de tweede helft. Jo, Ireland en Wright-Phillips probeerden de 2-1 te noteren maar de bal verdween niet tussen de palen. Maar die score kwam er in 57ste minuut dan alsnog. Robinho drong de zestien binnen, kapte een verdediger uit en krulde de bal prachtig in de rechter kruising, buiten het bereik van Sander Boschker. Vijf minuten later lag de bal er alweer in aan Twente kant. Benjani kreeg veel ruimte en schoot, via een verdediger, langs de op het verkeerde been gezette Twente-keeper. En drie minuten later moest City-keeper Joe Hart alweer vissen. Twente-aanvoerder Rob Wielaert kopte raak na een corner. Twente ontsnapte twee keer, omdat Robinho twee keer de binnen kant van de paal raakt maar de bal de lijn niet passeert. Ook Twente kreeg echter kansen op de gelijkmaker. Met name Huysegems dook een paar keer gevaarlijk op, maar had het vizier niet op scherp.

VFL Wolfsburg - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft ook het tweede duel in de tweede ronde van de UEFA Cup verloren. De Friezen gingen in Duitsland met 5-1 onderuit tegen VfL Wolfsburg. Eerder verloor Heerenveen al op eigen veld met 1-3 van AC Milan.

Het begin van het duel was gelijkopgaand en na negen minuten schoot Pranjic op de paal van het doel van Wolfsburg. Aan de andere kant schoot Krzynówek ook op de lat boven Steppe. Na een half uur schoor Väyrinen binnen, echter was het drie minuten later al weer gelijk nadat Kopic D¸eko liet lopen na een hoekschop. Grafite maakte voor rust nog 2-1 na een schuiver.
Direct na rust kreeg Paulo Henrique een goede kans, maar hij wist niet tot scoren te komen. Daarna werd Heerenveen overlopen en wist Misimović de 3-1 aan te tekenen. Ook D¸eko en Krzynówek deden nog een duit in het zakje en zorgden voor de 5-1 eindstand.

Feyenoord - CSKA Moskou

Feyenoord heeft zojuist de UEFA Cup-wedstrijd tegen CSKA Moskou in de Kuip met 1-3 verloren.

CSKA, de nummer twee in Rusland, opende zeer aanvallend. Na een kwartier spelen kwamen ze op 0-1; uit een hoekschop kopte Berezoetsky de bal via Van Bronckhorst binnen. Makaay kopte de bal vervolgens tegen de lat en even daarna scoorde Van Bronckhorst de gelijkmaker nadat hij een aanval goed afrondde. Tien minuten later stonden de Rotterdammers al weer achter na een treffer van Vágner Love, waardoor de ruststand 1-2 was.

In het begin van de tweede helft waren de Rotterdammers dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Makaay ging maar net langs. Vervolgens namen de Russen de touwtjes weer in handen al leverde dat niet veel kansen op. Nadat Hofland Vágner Love tegen de grond trok mochten de Rotterdammers nog blij dat zijn dat de scheidsrechter CSKA geen strafschop gaf.

In de slotfase zette Feyenoord aan en loerden de Russen op de counter. Vágner Love was bij een van de uitbraken succesvol en maakte de 1-3. Aldonin werd nog met rood van het veld gestuurd, maar de tien spelers van CSKA bleven in de slofase simpel overeind staan.

Alle uitslagen

Groep A

Manchester City FC (ENG) - FC Twente (NED) 3-2
2' Shaun Wright-Phillips 1-0
17' Eljero Elía 1-1
57' Robinho 2-1
62' Benjani Mwaruwari 3-1
65' Rob Wielaert 3-2

Real Racing Club de Santander (ESP) - FC Schalke 04 (GER) 1-1
59' Mohamed Tchité 1-0
61' Orlando Engelaar 1-1

SL Benfica (POR) - Galatasaray SK (TUR) 0-2
52' Emre Aşık 0-1
69' Ümit Karan 0-2

VfB Stuttgart (GER) - FK Partizan (SRB) 2-0
76' Mario Gómez 1-0
80' Mario Gómez 2-0

Royal Standard de Liège (BEL) - Sevilla FC (ESP) 1-0
38' Dieumerci Mbokani 1-0

FC Spartak Moskva (RUS) - Udinese Calcio (ITA) 1-2
12' Fabio Quagliarella 0-1
17' Clemente Rodríguez 1-1
60' Fabio Quagliarella 1-2 (Pen)
86' Giovanni Pasquale (Udinese)

Tottenham Hotspur FC (ENG) - NK Dinamo Zagreb (CRO) 4-0
30' Darren Bent 1-0
33' Darren Bent 2-0
59' Tom Huddlestone 3-0
70' Darren Bent 4-0

VfL Wolfsburg (GER) - SC Heerenveen (NED) 5-1
31' Mika Väyrynen 0-1
34' Edin D¸eko 1-1
39' Grafite 2-1
53' Zvjezdan Misimović 3-1
60' Edin D¸eko 4-1
71' Jacek Krzynówek 5-1

AC Milan (ITA) - Sporting Clube de Braga (POR) 1-0
90' Ronaldinho 1-0

AFC Ajax (NED) - MŠK ´ilina (SVK) 1-0
41' Luis Suárez 1-0

SK Slavia Praha (CZE) - Aston Villa FC (ENG) 0-1
26' John Carew 0-1

AS Saint-Étienne (FRA) - Rosenborg BK (NOR) 3-0
58' Ilan Araujo Dall'Igna 1-0
63' Paulo Machado 2-0
76' Kevin Mirallas 3-0

Valencia CF (ESP) - FC København (DEN) 1-1
61' Fernando Morientes 1-0
84' César Santín 1-1

KKS Lech Poznań (POL) - AS Nancy-Lorraine (FRA) 2-2
5' Sławomir Peszko 1-0
8' Momar Faye 1-1
21' Semir Stilić 2-1
81' Monsef Zerka 2-2

Feyenoord Rotterdam (NED) - PFC CSKA Moskva (RUS) 1-3
13' Aleksei Berezutski 0-1
29' Giovanni van Bronckhorst 1-1
40' Vágner Love 1-2
81' Vágner Love 1-3
83' Evgeni Aldonin (CSKA)