Pub wordt omgebouwd tot moskee

Een karakteristieke, Engelse pub moet plaatsmaken voor een moskee. De pub, gelegen in het zuidwesten van Engeland, is opgekocht door een islamitische vereniging. Voor bier zullen de kroegtijgers elders hun heil moeten zoeken, want de moslims zijn namelijk van plan van de pub een moskee en een islamitisch cultureel centrum te maken.

Omdat als gevolg van brandstichting pub 'Skinny Dog' in Ayelsbury in het graafschap Buckinghamshire ernstige schade heeft opgelopen, staat de kroeg al enkele maanden leeg. Desondanks heeft Toheed Ul Islam, de bewuste moslimvereniging, nog zo'n 760.000 euro voor de pub betaald. Het doel is er een moskee van te maken, maar volgens de vereniging staat er nog niets vast. Op de vraag of voormalige klanten van de kroeg de nieuwe bestemming een belediging vinden, komt een resoluut antwoord. "Ik denk niet dat de mensen beledigd gaan zijn. Het is een goede locatie, de juiste grootte en genoeg plaats om een speeltuin voor kinderen te maken."

Op dit moment telt de Engelse stad slechts een moskee op zevenduizend moslims. "De moslimpopulatie is de jongste jaren gestegen en, als Allah het wil, wensen wij in de behoeften van de gemeenschap te voorzien", verklaart de vereniging op haar website.