Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 3

Dit weekend werd de derde speelronde in de eredivisie gespeeld. Onder meer de klassieker Feyenoord – Ajax stond op het programma. Na dit weekeinde mag FC Groningen zich de nieuwe koploper noemen. Ajax en Feyenoord zijn terug te vinden in de middenmoot

Landskampioen PSV leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. Het nam het zaterdag op tegen AZ. De Eindhovenaren lieten in het eerste half uur het initiatief aan AZ, maar de ploeg uit Alkmaar slaagde er niet in om serieuze kansen te creëren. In het laatste kwartier van de eerste helft kregen zowel AZ als PSV een aantal kansen, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kreeg AZ al snel een aantal grote kansen, maar onder meer De Zeeuw en Dembélé kregen de bal niet in het net. Uiteindelijk kwam het doelpunt van AZ in de 82e dan toch, Martens scoorde na een mooie pass van El Hamdaoui.

ADO Den Haag ging deze speelronde in als de verrassende koploper. Het slaagde er echter tegen De Graafschap niet deze te verdedigen. De ploeg uit Doetinchem was veel te sterk. In de eerste helft een aantal grote kansen, maar hieruit werd niet gescoord. De grootste was voor Jason Oost, maar hij presteerde het op 2 meter voor een leeg doel de bal naast te schieten. Vlak voor rust kwam De Graafschap dan toch op de verdiende voorsprong. Uit een strafschop slaagde Oost wel erin om te scoren. In de tweede helft ging ADO op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen, maar Immers raakte de paal en Milic schoot op de doelman. Na de 2-0 van Van den Ouweland was de wedstrijd beslist.

Sc Heerenveen en NEC, die afgelopen donderdag beide in actie kwamen in de UEFA Cup, namen het vandaag tegen elkaar op. Heerenveen won, wat de eerste nederlaag van NEC sinds februari betekende. Voor rust was Heerenveen de betere ploeg, en het slaagde er ook in om kansen te creëren. De afwerking was echter te slordig, waardoor de ploegen met 0-0 de rust in gingen. Direct na rust kwamen de Friezen na een afstandsschot van Pranjic op een 1-0 voorsprong. Nadat niet veel later Elyounoussi de 2-0 scoorde was de wedstrijd voor Heerenveen binnen. De 2-1 van Van Beukering via een penalty in de blessuretijd kwam te laat.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax eindigde in 2-2. FC Utrecht klopte Wilem II met 1-0. Vitesse en Sparta Rotterdam speelden 1-1 gelijk. FC Groningen mag zich dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo de nieuwe koploper noemen. NAC Breda klopte Roda JC met 3-0. FC Twente was met 1-2 te sterk voor FC Volendam.