Inbreker 'met missie' vast in ventilatiesysteem

In Knoxville (Tennessee) had een inbreker die in een ventilatiesysteem van een museum vast kwam te zitten wel een hele bijzondere smoes. Toen de politie hem ontdekte verklaarde de 25-jarige Richard Anthony Smith dat hij op een geheime missie was. Er zou zich een Russische kernbom in het museum bevinden en hij zou op pad zijn om deze te ontmantelen. De inbreker was niet in staat de politie te overtuigen en werd door de politie gearresteerd.

Direct bij zijn poging om in te breken kwam de man vast te zitten in het ventilatiesysteem van het Knoxville Museum of Art. De man kon niets beters verzinnen dan 911 te bellen, zodat hij uit zijn benaderde positie bevrijd kon worden. De inbreker vertelde de agenten dat hij een speciaal agent van de United States Illuminati was. De Russische kernbom waarnaar de 'geheim agent' op zoek was zou in een blauwe plastic koe zitten. Ook vertelde de man dat hij nadat hij vast kwam te zitten in het ventilatiesysteem gebeld werd door het agentschap. Deze vertelden dat er een vergissing was gemaakt en de bom niet in het museum in Knoxville lag, maar in een museum in Memphis.

De agenten vonden het verhaal alles behalve geloofwaardig en arresteerden de inbreker direct. Politiewoordvoerder Darrel DeBusk: "Gelukkig had hij zijn gsm bij zich en kon hij de hulpdiensten bellen, anders had hij daar nog wel een tijdje vastgezeten."

Met dank aan HuHu voor de submit.