Sinke beschuldigt Verdonk wederom

Rita Verdonk heeft opnieuw een aanval van haar oud-adviseur Ed Sinke te verwerken gekregen. Hij beschuldigt het Tweede Kamerlid er in weekblad Elsevier van dat zij voor duizenden euro's aan cadeaus heeft aangenomen zonder dit te melden in het geschenkenregister van de Kamer.

Eind mei verliet Sinke, met Kay van de Linde de belangrijkste adviseur van Verdonk, haar beweging Trots op Nederland. Kort daarop werd hij door Verdonk beschuldigd van het zich onrechtmatig toe-eigenen van tienduizenden euro's uit haar campagnekas.

Vorige week sloeg Sinke terug in het actualiteitenprogramma Nova. Hij ontkende de aantijgingen van Verdonk en beschuldigde haar van 'karaktermoord' en 'hoogverraad'. Dat deed hij zaterdag in een interview met NRC Handelsblad nog eens dunnetjes over. Hij beschreef onder meer waarom Verdonk volgens hem een domme vrouw is.

In Elsevier haalt Ed Sinke deze week opnieuw uit naar Verdonk. In hetzelfde artikel reageert de woordvoerder van Trots op Nederland, Kay van de Linde. Hij noemt de beweringen van Sinke over het niet melden van de geschenken 'leugens' die zijn bedoeld om Verdonk zwart te maken.