Voorburgse (20) in cel voor moord Haagse zakenman

Een 20-jarige vrouw is 9 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor 't Hooft. De Voorburgse is de vierde verdachte in de zaak. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag laat vrijdag weten dat ze in ieder geval tot de volgende zitting in september in de cel blijft op verdenking van medeplichtigheid aan moord, diefstal en heling.

De rechtbank in Den Haag verlengde dinsdag de hechtenis van twee andere verdachten, onder wie de 40-jarige hoofdverdachte Remond P., ook uit Voorburg. Hij zou minstens vier kogels op de vastgoedman hebben afgevuurd.

Ook de hechtenis van de 27-jarige Hagenaar Leslie S. werd dinsdag verlengd. Hij wordt ervan verdacht medepleger van de moord te zijn. Volgens het OM heeft S. de hoofdverdachte met een fiets naar een benzinestation bij de woning van 't Hooft gebracht. Dat zou hij tijdens een afgeluisterd gesprek hebben toegegeven. Justitie is overigens nog op zoek naar de opdrachtgever van de liquidatie.

De 47-jarige Victor 't Hooft werd op 7 november bij zijn woning aan de Haagse Bezuidenhoutseweg doodgeschoten. Drie verdachten werden op 1 april aangehouden. Een van hen, Max A. uit Delft, werd eerder vrijgelaten, maar wordt nog wel gezien als verdachte. Over de motieven voor de moord is door politie of justitie nog niets bekendgemaakt.