Napolitanen zijn vuilniscrisis beu

Inwoners van Napels hebben uit protest tegen de maandenlange stankoverlast barricades van vuilnis opgeworpen in de straten van de Italiaanse stad. Daarnaast zijn een paar vuilnishopen in brand gestoken. De Napolitanen zijn het vuilnisprobleem in hun stad meer dan beu. Ondanks beloftes van de nieuwe premier Berlusconi om een eind te maken aan de ellende is er nog niks gebeurd.

Toen brandweerlieden de branden probeerden te blussen werden zij door woedende actievoerders belaagd. De politie moest de brandweermannen beschermen.

In de straten van Napels ligt ongeveer vijf miljoen kilo vuilnis te stinken. Nu het de afgelopen dagen warmer is geworden, is de stankoverlast fors toegenomen. Daarnaast ligt er ook nog 45.000 ton afval langs de wegen in Campanië. Op het hoogtepunt van de crisis lag er in de Zuid-Italiaanse regio ongeveer 110.000 ton afval in de straten.

De vuilniscrisis begon in december toen het vuil niet meer werd opgehaald in verband met de volle opslagplaatsen. Aangenomen wordt dat de maffia verdient aan het voortslepen van de crisis.