Seks toegestaan in het Vondelpark

Icoon BinnenlandsGoed nieuws voor de romantici en 'cruisers' onder ons; in het Amsterdamse Vondelpark mag seks bedreven worden. Er zal niet op gecontroleerd worden en het zal toegestaan worden zolang anderen er geen last van ondervinden, zo valt te lezen in de conceptversie van de gebruiksnota Vondelpark

"Uiteraard zullen er wel strenge regels aan verbonden worden, zo moet altijd het 'afval' worden opgeruimd, mag het nooit gebeuren in de buurt van kinderspeelplaatsen en moet de seks beperkt blijven tot de avond- en nachtelijke uren", zo meldt Paul van Grieken, de verantwoordelijk wethouder van het stadsdeel Oud-Zuid.

Men kiest voor deze flexibele houding omdat uit onderzoek is gebleken dat weinig mensen de parkliefde als storend ervaren. Om dezelfde reden gaat er wel harder opgetreden worden tegen loslopende honden die andere bezoekers hinderen. Dit wordt namelijk door veel meer mensen als irritant ervaren, zo blijkt. Ook het feit dat het enorm moeilijk is om een verbod op 'openbare' seks in het park te handhaven speelde een rol bij de beslissing.

Met dank aan crv voor de submit.