Meisje (9): tennisverbod na te hard kreunen

Icoon BizarDe 9-jarige Lauryn Edwars is niet meer welkom bij haar tennisclub in Australië. Reden: ze kreunt te hard. Een tegenspeelster had een klacht ingediend bij de club, waarna de directie het tennistalentje naar huis heeft gestuurd.

Lauryn was net bezig met een wedstrijd en werd in tranen het veld afgestuurd. "Ik doe het niet met opzet, maar het doet me beter spelen", aldus het tennistalentje. Ze mocht wel blijven, maar dan moest ze in het vervolg haar mond dichthouden op de baan.

Haar vader kon zijn oren niet geloven en heeft contact opgenomen met de tennisbond. Volgens papa Edwars valt het gekreun van zijn dochter allemaal wel mee. "Een tennisster als Maria Sharapova, die kreunt pas de hele boel bij elkaar. Het gekreun van mijn dochter komt nog niet eens in de buurt van haar. Oké, als ze echt hard slaat, roept ze wel eens. Maar hoe vaak gebeurt dat tijdens een wedstrijd? Door één klacht wordt deze pietluttige zaak nu enorm opgeblazen!"

De vicevoorzitter van de tennisclub is niet blij met deze ophef. Hij had liever gezien dat haar vader gevraagd had aan zijn dochter of ze wat minder luidruchtig wou zijn. "Zo komen wij als club niet goed uit en ook voor haar persoonlijk is het een zware teleurstelling. We gaan in ieder geval nog eens rond te tafel zitten om dit probleem op te lossen".


Volgens haar vader was het lang niet zo erg als bij deze wedstrijd tussen Maria Sharapova en Venus Williams.