Bedreigde burgemeester schrijft open brief

Icoon BinnenlandsJack Asselbergs, burgemeester van Schouwen-Duiveland, Zeeland, geeft in een open brief uitleg over het hoe en waarom hij sinds augustus dit jaar dag en nacht beveiligd wordt.

Sinds augustus dit jaar gaat Asselbergs alleen nog op pad onder toezicht van meerdere bodyguards en stond enige tijd een mobiele politie-unit voor zijn huis. De reden hiervoor zijn bedreigen aan het adres van de burgervader. Tot tot nu toe was echter niets bekend over de aard van de bedreigingen.

Naar nu blijkt is Asselbergs op 6 augustus bedreigd door een campinghouder bij zijn huis. De man is ondertussen veroordeeld tot een gevangenisstraf en heeft een straatverbod opgelegd gekregen. Na een analyse van de bedreigingen en de spanningen tussen Asselbergs en horeca-exploitanten in de streek heeft het Ministerie van Justitie besloten om hem onder constante bewaking te stellen.

Tot wanneer de regel standhoudt is nog onbekend. Asselbergs schrijft verder in zijn open brief dat hij niet kan bevatten waarom een besluit op politiek niveau, een besluit dat hij moest nemen in plaats van er voor uit de weg te gaan, zo kan doorwerken en zelfs ertoe heeft geleid dat hij en zijn gezin moeten worden beveiligd.

Met dank aan Jurrian voor de submit.