Chinees van 106 trouwt 'jong blaadje'

De 106-jarige Pan Xiting is vrijdag in het huwelijk getreden met de 81-jarige Chen Adi. Na een relatie van acht jaar vonden de oudjes het weleens tijd worden elkaar het jawoord te geven. De happening had plaats in de Chinese havenstad Wenzhou.

"Nu zijn we familie en we zullen tot onze dood niet uit elkaar gaan", bezwoer Pan na de huwelijksvoltrekking. Even leek een niet aanwezige, benodigde verblijfskaart roet in het eten te gooien. "Die is Chen al jaren kwijt", aldus Pan. De dienstdoende ambtenaren streken eenmaal over hun hart, ze wilden het jonge stel geen strobreed in de weg leggen.

Naar verluidt zijn Chen en Pan, die allebei ooit eerder waren getrouwd maar na de dood van hun partner jarenlang alleen waren, een van de oudste bruidsparen uit de geschiedenis. Vijf jaar geleden wist een Frans bruidspaar nog het Guinness Book of World Records te halen omdat ze op het moment van trouwen samen 190 jaar waren (de man was 96, de vrouw 94). Chen en Pan halen dat bij lange na niet: de Chinezen zijn samen 187.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.