Lubbers prijst werk Angelina Jolie

Actrice Angelina Jolie is volgens Ruud Lubbers goed op haar plek als ambassadrice voor de VN-organisatie Unhcr. Lubbers, die enkele jaren geleden de kost verdiende als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, maar zijn biezen kon pakken omdat hij niet van de vrouwtjes kon afblijven, zegt dat in het christelijke opinieblad X(ist) in Christ.

Naar aanleiding van haar rol in de film Beyond Borders, een film over vluchtelingen, besloot Jolie zelf iets te doen aan het vluchtelingenprobleem en sloot zich aan bij de Unhcr. "Angelina Jolie is een beroepsvrouw, die hoef je geen instructies te geven hoe met media en camera's om te gaan", zegt Lubbers. "Ze is puur natuur, iemand met grote overtuigingskracht."

Oud-premier Lubbers hekelt de cynische manier waarop media omgaan met het goede doelenwerk van Jolie. Het viel hem op dat 'al die gehaaide journalisten cynische vragen stelden' tijdens een persconferentie waarin de vrouw van Brad Pitt vertelde over haar reizen. "Maar de manier waarop zij vertelde over de vluchtelingenproblematiek en haar ervaringen... Ik zag die mannen en vrouwen hun zakdoeken tevoorschijn halen."


Lubbers is gek op mooie vrouwen, en Jolie is er een van


Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.