7 jaar cel voor steekpartij uitzendbureau

JustitieDe uiterst gewelddadige D.F.O. (19) uit Den Haag die vorig jaar oktober in Zwolle in een uitzendbureau van Tempo Team drie medewerkers neerstak, is vrijdag veroordeeld tot 7 jaar celstraf. De eis was twee weken geleden 9 jaar. Eigenlijk had de officier van justitie tegen O. ook tbs willen eisen, maar de 19-jarige man weigerde elke medewerking aan een psychiatrisch onderzoek. En dus verscheen er geen rapport over hem.

De uit Somalië afkomstige O. stak de medewerkers op 16 oktober neer omdat hij nog een paar honderd euro te goed had van het uitzendbureau. Hem was eerder die ochtend verteld dat het nog een paar uur kon duren eer hij dat geld ontving. 's Middags kwam hij opnieuw binnen en stak meteen een mannelijke medewerker in de buik, een vrouw sneed hij in het gezicht en een derde liep snijwonden op toen die zich op de agressievelling stortte.

Wat de aanwezigen indertijd bevreemdde, was dat O. eerst rustig was, maar toen opeens om zich heen begon te steken. Geweld is O. overigens niet vreemd. Tijdens zijn voorarrest werd hij vele keren in de isoleercel geplaatst omdat hij zich uiterst gewelddadig in de gevangenis gedroeg. Op het eerste gezicht lijkt O. een rustige jongeman. Er is echter weinig voor nodig om een ware geweldsexplosie bij hem te veroorzaken.

O. is het niet eens met de uitspraak en gaat in beroep tegen de straf.