Tientallen arrestaties bij Dance Parade

Icoon MuziekDe politie heeft gisteren bij de Dance Parade 43 mensen aangehouden. Dat gebeurde onder meer voor drank- en drugsgebruik, openlijke geweldpleging, belediging en het niet voldoen aan een vordering van een agent.

Nog eens zestig mensen kregen een bekeuring voor wildplassen. De politie controleerde daar streng op. Desondanks stonden overal mannen te plassen tegen muren en bomen.

De politie blikte evenwel tevreden terug op het evenement. ''Er deden zich geen bijzondere incidenten voor'', zei een woordvoerder. Over bezoekersaantallen liet hij zich niet uit, maar hij gaf wel aan dat het drukker was dan vorig jaar, toen er 200.000 mensen op het evenement afkwamen.

De GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) bracht vijftien mensen naar het ziekenhuis omdat bij hen de drank en drugs niet goed waren gevallen. Negentien anderen werden op straat behandeld voor andere ongemakken, zoals verstuikte enkels.

Nergens langs de route stond de menigte stil; overal werd gedanst. Velen hadden zich flink opgedoft, tot in fluoriserende bikini's en beenwarmers aan toe. Veel mensen liepen achter een wagen aan tot aan het eindpunt, maar ook veel feestgangers bleven bij een kroeg langs het parcours hangen.

Elf clubs hebben een afterparty georganiseerd. Voorgaande jaren was er altijd een officieel slotfeest.