Vechtpartij motorbendes in België

BelgieIn België zijn drie gewonden gevallen bij een grote vechtpartij tussen twee rivaliserende motorbendes. Eén van de gewonden is er zeer ernstig aan toe.

Het incident vond plaats bij een café van de Hells Angels in Leopoldsburg in de Kempen. Zo'n vijftig leden van motorclub The Outlaws waren rond de kroeg aanwezig. Een aantal van de Outlaws zetten de aanval in. Er werd geschoten en een groot deel van de inboedel van het café is kort en klein geslagen met knuppels.

Net voor de politie ter plekke kwam, gingen de Outlaws er van door. Het stamcafé van de Hells Angels kwam vorig jaar al eens in het nieuws toen de politie binnenviel in het kader van een onderzoek naar de verboden organisatie Blood and Honour.

Aanvulling: Uit nadere berichten blijkt dat het gaat om een vechtpartij tussen the Outlaws en the Red Devils, een support club van de Hells Angels. Leden van de Outlaws bestormden het clublokaal van de Red Devil's, 'Biker Café Route 184'.

Volgens de Belgische Justitie zijn de verklaringen van getuigen en slachtoffers erg uiteenlopend. Bovendien krijgt het parket niet de volledige medewerking van de betrokkenen.