Knut-show in Berlijnse dierentuin voorbij

Icoon OpmerkelijkIn de dierentuin in Berlijn was gisteren voor het laatst de beroemde Knut-show te zien. De ijsbeer zal vanaf vandaag niet meer twee maal per dag met zijn stiefvader en verzorger Thomas Dörflein voor de bezoekers optreden.

Knut is nog wel gewoon te zien op de berenrots, waar hij zich als een vis in het water voelt, aldus een berenverzorger. De geliefde witte beer Knut is inmiddels geen baby meer, maar met zijn bijna 50 kilo al een sterk jong dier.

De zeven maanden oude beer is sinds maart in de dierentuin te zien. Dörflein heeft Knut direct nadat hij verstoten was eigenhandig grootgebracht. Nu moeten vooral de vrouwelijke bezoekers de optredens van stiefpapa missen, die ontelbare liefdesbrieven kreeg.

Dörflein zei achter de schermen nog wel langer bij Knut te blijven, maar wanneer Knut later met oudere beren in een andere dierentuin verblijft, komt hij hem niet meer opzoeken. ''Als hij mij dan ziet, zal hij eronder lijden. Dat wil ik hem en mezelf niet aandoen'', aldus de verzorger.


IJsbeertje wordt langzaam aan ijsbeer