Concert for Diana begonnen

Icoon MuziekOndanks de terreurdreiging in het Verenigd Koninkrijk is vanmiddag in Londen het concert begonnen ter nagedachtenis aan het overlijden van prinses Diana, tien jaar geleden.

Ruim 60.000 mensen zijn afgekomen op het evenement in het Wembley-stadion op wat Diana's 46e verjaardag zou zijn. Wegens het verhoogde terreuralarm heeft de politie zware veiligheidsmaatregelen getroffen. Volgens de omroep BBC zijn meer dan vijfhonderd agenten actief rond het stadion.

Op verzoek van haar zonen William en Harry treden onder meer op:  Elton John, Rod Stewart,  Bryan Ferry, James Morrison, Duran Duran, Take That, Kanye West, Nelly Furtado, P. Diddy, Status Quo, Natasha Bedingfield, Joss Stone, Lily Allen, The Feeling en Tom Jones. Verder staan Andrew Lloyd Webber en het Engelse Nationale Ballet op het programma.

De prinsen, 25 en 22 jaar, hebben Elton John gevraagd om opnieuw Candle in the Wind te zingen, het nummer dat hij ook op Diana's begrafenis in 1997 zong. De artiest had eerder gezegd dat hij het nooit meer in het openbaar zou uitvoeren. Het concert wordt live uitgezonden in meer dan honderd landen, waaronder Nederland. In ons land is het te volgen via Nederland 3.

Op 31 augustus volgt er een speciale kerkdienst ter nagedachtenis aan Diana. Die wordt ook bijgewoond door koningin Elizabeth.