Gospelmuziek als wapen tegen hooligans

De eigenaar van de Roemeense voetbalclub Steaua Boekarest meent hét wapen te hebben gevonden in de strijd tegen voetbalgeweld. Hij wil namelijk religieuze muziek en hymnes in het stadion gaan draaien. Eigenaar Gigi Becali is vastbesloten zijn plan door te zetten. "Ik zal enkel nog religieuze liedjes spelen voor de wedstrijd, omdat ik het zo wil en ik alles betaal."

Queens meesterwerken als 'We will rock you' en 'We are the champions' zullen dus niet meer te horen zijn uit de stadionspeakers. "Waarom zou ik zo'n liedje spelen? Moeten de spelers elkaar vermoorden? Wie naar duivelse muziek wil luisteren, moet maar niet naar mijn stadion komen", aldus Becali.

Becali is de Silvio Berlusconi van Roemenië, en een heuse beroemdheid in zijn land. Zo heeft hij zijn eigen politieke partij opgericht en is hij een van de voornaamste presidentskandidaten, in de polls bezet hij namelijk de tweede plek. Ook worden er mede door zijn financiële steun nieuwe kerken in Roemenië gebouwd.

Omdat de helden van zijn voetbalclub altijd blij en opgewekt moeten rondlopen, zijn de boetes dan ook niet mals voor mopperende spelers. Vijfduizend euro boete kunnen ze krijgen als ze mopperen omdat ze worden gewisseld. Deze boete kan zelfs oplopen tot wel dertigduizend euro.