Ouderen brengen single uit tegen vereenzaming

Icoon MuziekEen groep Engelse senioren brengt vandaag onder de naam 'The Zimmers' ('de looprekken') een cover uit van het nummer 'My Generation' van The Who. De looprekken willen daarmee protesteren tegen de vereenzaming van ouderen, en hopen dan ook in eigen land in de hitlijsten de nummer 1-positie te halen.

De groep werd begin dit jaar ontdekt door de documentairemaker Tim Samuels, die een film wilde maken over eenzame gepensioneerden. Deze film, die de naam 'Power to the People' draagt, wordt deze maand uitgezonden op BBC. The Zimmers zelf zijn al sinds eind maart in de publiciteit en hebben op 2 april zelfs al een videoclip (hieronder te zien) geplaatst op YouTube. Inmiddels is dat filmpje door bijna 1,9 miljoen mensen bekeken.

The Zimmers bestaat uit 40 leden, een aantal daarvan kwam voorheen zelf nauwelijks nog de straat op. De gemiddelde leeftijd is 78 jaar en een aantal van de rockartiesten is de honderd al gepasseerd. Na hun mogelijke nummer 1-hit zullen de oudjes niet stil blijven zitten. Ze hebben al diverse andere nummers live gezongen en opgenomen, waaronder 'Firestarter' van The Prodigy, 'When I'm (one hundred and)64' van The Beatles en 'We Don't have to take our clothes off (to have a good time)' van Jermain Stewarts.


'My Generation' door de looprekken