Ongeluk in attractiepark Frankrijk

Icoon Buitenlands23 Mensen zijn gewond geraakt in een attractiepark in Frankrijk, in Tournehem-sur-la-Hem (Pas-de-Calais), vlak bij Saint-Omer. Onder de gewonden waren ook een aantal kinderen. Twee mensen bleken er ernstig aan toe te zijn en zijn per helikopter naar een ziekenhuis in Lille overgebracht. De andere gewonden zijn naar andere ziekenhuizen in de buurt gebracht. De attractie waar het om gaat is de ‘Parachute’: de stoeltjes waar je in kunt zitten gaan omhoog tot ongeveer een meter of zes met behulp van een grote paal in het midden, die vervolgens ronddraait. De stoeltjes kwamen met een rotgang naar beneden toen bleek dat de paal het gewicht niet aankon en dat vanaf zes meter hoogte.

Jean-Marc Vanhée, zoon van de eigenaar van het park en tevens commercieel directeur, zegt dat het park op 11 april voor het laatst is gecontroleerd. “De draaipaal draait alleen als de stoeltjes omhoog zijn. We hebben ze omhoog gedaan en halverwege stopte hij en viel naar beneden.”

“Ik hoorde een ‘boem’ en zag dat mijn schoonmoeder nauwelijks reageerde”, vertelt Sébastien, 31 jaar, van wie meerdere familieleden in de Parachute zaten op het moment van het ongeluk. Hij beklaagt zich over het feit dat er geen gebruik werd gemaakt van de telefoons in de cabine van de attractie om ziekenwagens te bellen. Dit wordt door meerdere ooggetuigen bevestigd. Om vijf uur vanavond lagen er nog brancards bij de botsauto’s om de gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.
De attractie
Tragisch ongeluk