Radiostations pakken uit op Koninginnedag

Icoon KoningshuisZoals eerder al voor een deel gemeld pakken diverse radiostations morgen flink uit. Aankomende nacht is het in Den Haag en Utrecht al feest. De Haagse KoninginneNach gaat vanavond los met optredens van onder andere Los Lobos, Leona, Boris en de Freestylers. Ook in Utrecht is het vanavond al feest. Radiozender Caz! staat met een podium op het Domplein en begint vanavond om 20:00 uur. Daar zullen DJ Sidney Samson, Chris Rox en Caz!-dj’s Joshua Walter en Martin Pieters optreden.

Op Koninginnedag zelf zijn het Don Diablo, Chuckie, Benny Rodriques en Joshua Walter die op het Domplein in Utrecht te zien zijn. In de Utrechtse binnenstad kun je het Nederlandse lied beluisteren. Bingo FM staat daar namelijk met een groot podium. Van 12:00 uur tot 17:00 uur zijn er op Vredenburg meer dan twintig artiesten live te zien.

Ook in Rotterdam gaat het feest vanavond al los. In Ahoy wordt de Nacht van Oranje gehouden, waar Nederlandse artiesten zullen optreden. Enkele namen: Gebroeders Ko, De Deurzakkers, Sugar Lee Hooper, Peter Koelewijn, Dario, Jacques Herb, Ria Valk, Thomas Berge, Robert Leroy, De Sjonnies, Wolter Kroes, Grad Damen, One Two Trio, Jannes, Havenzangers en Lee Towers. Op de Kop van Zuid is er Koninginnedance, met onder andere de dj's Benny Rodrigues, Tom de Neef en Sam Rafael. Net zoals in Utrecht, is er overdag vrijmarkt in de stad. Kloppend hart daarvan vormt het terrein rond de Coolsingel, Blaak, Hofplein Westersingel, Nieuwe Binnenweg en De Doelen.

Radio 538 is 30 april traditioneel de hele dag op het Amsterdamse Museumplein. Artiesten die daar te zien zijn: I.O.S., Van Velzen, Ilse de Lange, Di-rect, DJ Jean, Krezip, Simon Webbe, Sophie Ellis Baxter, dj Tiësto en Gerard Joling.

Op het Rembrandtplein in Amsterdam is het Slam!FM die de line-up heeft geregeld. Ferry Corsten, The Partysquad, Jeckyll & Hyde, Dj Porny en Dj Chuckie zijn te zien. 100%NL is daar om de hoek, op het Thorbeckeplein, te vinden. Daar zullen namen als Floortje, Bastiaan Ragas en ook I.O.S te zien zijn.

Wil je de koningin zelf zien, dan moet je naar Woudrichem of Den Bosch. Het Koninklijk gezelschap komt om tien uur ’s ochtends per boot aan in het havenstadje Woudrichem. Van twaalf tot een uur bezoekt zij de provinciehoofdstad Den Bosch.


Koninginnedag op het Museumplein in Amsterdam, vorig jaar