Pestfilmpje schokt school

Icoon BinnenlandsScholieren van de Blaise-Pascal school te Spijkenisse hadden besloten om hun dagelijkse beslommeringen op internet te plaatsen. Niet zo'n slim idee, het filmpje dat zij plaatsen op videowebsite YouTube onder de naam "Smack That 2007.. spijkenisse... happy slap.." heeft een ware stortvloed aan reacties teweeg gebracht.

Het filmpje toont hoe leerlingen hun nietsvermoedende mede-leerlingen enkele klappen verkopen. Videowebsite YouTube heeft het filmpje offline gehaald maar de populaire mediadumpsite Dumpert.nl heeft het filmpje nog steeds online staan.

Als reactie op het met mobiele telefoons gemaakte filmpje heeft de Spijkenisser middelbare school maatregelen genomen. Volgens conrector Matthijs den Haan is 'Happy Slapping' op zijn school geen gebruik. De Spijkenisser school heeft "een duidelijk beleid tegen pesten en het publiceren van afbeeldingen van klasgenoten", aldus Den Haan. "We keuren dit natuurlijk af. We hebben de klas aangesproken en de leerlingen gevraagd na te denken over de gevolgen van dit soort, ongetwijfeld grappig bedoelde, filmpjes."

Met dank aan static voor de submit.