Seksmuseum onderwijst prostituees

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Honderden Indiase vrouwen maken massaal een bedevaartstocht naar het mekka van de prostituees: een seksmuseum. De vrijetijdvormgeefsters verkiezen grafische uitleg boven gortdroge colleges over safe sex. Bij binnenkomst worden geïnteresseerden direct ontvangen met een fallusbeeldje, volgens het plaatselijke geloof één van de verschijningen van de god Shiva.

Een bezoeker die daardoor nog niet is afgeschrikt, wordt om de oren geslagen met allerlei Kama Sutra-versjes, houten en plastic poppen die de vermenigvuldigingsdaad uitvoeren, en beschrijvingen van diverse ziektes die je daarbij kunt oplopen.

Het gratis museum, dat wordt gesponsord door de Indiase overheid, is de beste plek om je seksuele horizon te verbreiden, vertelt de directeur. Hetgeen ook wel nodig is, als je bekijkt dat India met 5,7 miljoen HIV-besmette mensen het grootste Aids-land ter wereld is. Als men niet gauw bereid is openlijk over veilige seks te praten, vrezen onderzoekers dat in 2010 dat aantal verviervoudigd is.